Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWie zijn wij?Duurzame universiteitGreen Office Groningen

Sustainable Humans of Groningen: Rosaline de Vetten & Selfles

12 maart 2018

De #2 in de serie Sustainable Humans of Groningen! In deze interview sessies maak je kennis met mensen uit Groningen die actie ondernemen om de wereld een stukje duurzamer te maken. Met deze interviews willen we je inspireren en handvatten bieden om zelf actie te ondernemen!

Studenten met een missie: Rosaline van Selfles* legt uit wat zij doen aan eenzaamheid onder ouderen door samen te werken en gerecyclede producten te maken. Jonge vrijwilligers en ouderen komen samen voor een kop koffie, een goed gesprek, maar vooral om samen een lamp te knutselen van lege drankflessen! Wil je weten wat hun inspireerde en hoe ze actie hebben ondernomen? Kijk het interview!

*Voorheen bekend onder de naam B.E.T.A. (Bring Elderly Together Again), ze hebben hun naam veranderd naar Selfles en richten zich nu op jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Selfles is onderdeel van ENACTUS Groningen. Wil je ook ondernemen met een sociale of duurzame missie? Kijk op hun website.

Video: Coleman Ott

Laatst gewijzigd:12 maart 2018 16:57
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...