Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWie zijn wij?Green Office Groningen

Green Growth - Eerste lezingen

02 november 2017

We zijn een maand verder in het nieuwe academische jaar en daarmee hebben we de eerste drie lezingen van de Green Growth cursus gehad. De lezingen staat tot nu toe bol van nieuwe kennis, interessante discussies en vooral veel inspiratie voor duurzamer leven.

In de eerste week vertelde professor Henk Manschot ons over duurzaamheid en filosofie, waarbij we de aarde meer moeten gaan zien vanuit een planetair perspectief in plaats van die van de mens. De tweede lezing stond in het teken van voedsel en werd gegeven door Akkeliene Postema vanuit de Natuur- en Milieufederatie Groningen. Ze vertelde ons alles over de herkomst van voedsel, de duurzaamheid van verschillend voedsel en de rol van de mens daarin en over voedselverspilling. Deze week was het de beurt aan Marco Kwak van Attero, die ons vertelde over het afval dat we produceren, de kansen en barrières in afvalwerking en hoe we afval kunnen gebruiken voor nieuwe doeleinden. Tijdens alle lezingen staat tot nu toe het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ bovenaan, een goede voorlopige conclusie voor duurzamer leven! De lezingen zijn (met uitzondering van de lezing over voedsel) online terug te kijken, dus als je er niet bij kon zijn is dit je kans!

Laatst gewijzigd:02 november 2017 11:37

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...