Over onsWie zijn wij?Green Office Groningen

Dag van de Duurzaamheid - Pukkelpompoenen

02 november 2017

Ter ere van de Dag van de Duurzaamheid heeft de Green Office op 10 oktober in totaal 150 ''Pukkel''pompoenen uitgedeeld op alle Faculteiten van de Rijksuniversiteit Groningen. In juli werden de pompoenen van boer Onstwedde het slachtoffer van een fikse hagelbui. Als reactie daarop gingen de huidjes van de vruchten pukkels vertonen. Hierdoor waren de pompoenen niet meer geschikt voor de voedselindustrie en nu heeft de boer 125.000 pompoenen over die vernietigd worden wanneer er geen oplossing wordt gevonden. Deze actie is opgezet om te zorgen voor meer bewustwording over wat er in de voedselsector gebeurt wanneer een stuk groente of fruit er niet ''zoals behoren'' uitziet. Je kunt ook via www.destreekboer.nl de pukkelpompoenen bestellen voor maar één euro per stuk!

pukkelpompoen
Laatst gewijzigd:02 november 2017 11:44