Over onsOnze positieQuality works!OnderzoeksethiekProefdierenDierproeven aan de RUG

Dierproeven aan de RUG

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) voeren dierproeven uit voor onderzoek en onderwijs, omdat sommige belangrijke en relevante vragen niet te beantwoorden zijn zonder proefdieren.

We zijn daar open over en laten op deze website graag zien hoe we dierstudies doen en welke afwegingen we daarbij maken. Hiermee dragen we bij aan een maatschappelijke discussie over dierproeven waarin iedereen een weloverwogen mening kan vormen.

De proeven worden uitgevoerd in laboratoria of in de natuur. Om een optimaal verloop van de proeven te waarborgen beschikken de laboratoria over speciale proefdierfaciliteiten en hebben de betrokken medewerkers een specifieke opleiding gevolgd.

printView this page in: English