Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agenda

In de Wetenschap - Podcast

De Rijksuniversiteit Groningen heeft een nieuwe podcast: 'In de Wetenschap'! Hierin hoor je interviews met onderzoekers, nieuws en reportages uit de Groningse academische wereld. De podcast is er voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap en in de academische wereld in het algemeen. In de Wetenschap beluisteren kan eenvoudig via Spotify, iTunes, Stitcher of Soundcloud of rechtstreeks via onze RSS feed. Abonneer je op ons kanaal en mis geen enkele aflevering!

Heb jij een vraag of een interessant onderwerp voor onze podcast? Laat het ons weten via podcast@rug.nl of via WhatsApp: 06-49230111.

In de Wetenschap: Aflevering 3 - Marthe Walvoort

In de Wetenschap Podcast - Aflevering 2

In de 3e aflevering van In de Wetenschap is Marthe Walvoort te gast. Zij wordt door presentatoren Wim Brons & Nanna Haug Hilton geïnterviewd over haar onderzoek naar suikers en het effect ervan op gezondheid en ziekte en de uitdagingen in haar onderzoek.

Eerdere afleveringen

  • Aflevering 2: Marie José van Tol staat centraal in de 2e aflevering. Ze vertelt over haar onderzoek naar de inzet van cognitieve therapie bij het voorkomen van een terugval bij depressie. O.a. voor dit onderzoek heeft zij de Heineken Young Scientists Award gewonnen.
  • Aflevering 1: In aflevering 1 wordt Mickel Hansen geïnterviewd over het baanbrekende onderzoek dat hij doet met Feringa en praat Arjen Dijkstra over alle activiteiten tijdens Koningsdag.
Laatst gewijzigd:20 augustus 2018 13:35