Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agenda

In de Wetenschap - Podcast

In de Wetenschap is de podcast van de Rijksuniversiteit Groningen. Hierin hoor je interviews met onderzoekers, nieuws en reportages uit de Groningse academische wereld. De podcast is er voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap en in de academische wereld in het algemeen. In de Wetenschap beluisteren kan eenvoudig via Spotify, iTunes, Stitcher of Soundcloud of rechtstreeks via onze RSS feed. Abonneer je op ons kanaal en mis geen enkele aflevering!

Heb jij een vraag of een interessant onderwerp voor onze podcast? Laat het ons weten via podcast@rug.nl of via WhatsApp: 06-49230111.

In de Wetenschap: Aflevering 8 - Casper Albers

Casper Albers, Hoogleraar Toegepaste Statistiek en Datavisualisatie, is te gast in de 8e aflevering van In de Wetenschap. Wim Brons en Nanna Hilton praten met hem o.a. over zijn oratie: "Toegepaste statistiek: van ontwikkeling tot communicatie", factchecken, statistiek in de media en de onderwijsstaking. Daarnaast is er wetenschapsnieuws met Arjen Dijkstra en een interview met Saskia Nijmeijer. Zij onderzoekt of van het aanleren van nieuwe vaardigheden, zou kunnen helpen om langer cognitief gezond te blijven.

In de Wetenschap Podcast - Aflevering 8 - Casper Albers

Eerdere afleveringen

  • Aflevering 7: In aflevering 7 worden Katherine Stroebe en Tom Postmes geïnterviewd door Wim Brons en Nanna Hilton over hun onderzoek naar de effecten van de aardbevingen als gevolg van gaswinning in Groningen op de gezondheid en veiligheid die Groningers ervaren. Daarnaast is er natuurlijk weer actueel wetenschapsnieuws met Arjen Dijkstra.
  • Aflevering 6: De 6e aflevering van In de Wetenschap gaat over de platformeconomie. Te gast in de podcast is Peter Verhoef, professor in Marketing. Wim Brons en Nanna Hilton interviewen hem over verschillende facetten ervan en wat de gevolgen zijn. Daarnaast is er wetenschapsnieuws met Arjen Dijkstra en is er een interview met PhD-er Linda Dijkshoorn.
  • Aflevering 5: In deze aflevering een interview met Anton Scheurink, hoogleraar Neuroendocrinologie. Wim en Nanna interviewen hem over Anorexia en verslaving. Ook vertelt Nanna over haar toelating tot De Jonge Akademie van de KNAW en wordt Jaap Waverijn geïnterviewd over hoe wetten en regelgeving kunnen bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering.
  • Aflevering 4: Te gast is Niels Taatgen, hoogleraar Cognitive Modeling. Wim en Nanna interviewen hem o.a. over AI en het CogniGron instituut. Daarnaast is er wetenschapsnieuws en wordt Simon Hemelaar geïnterviewd over de toepassing van fluorescente nanodiamanten in onderzoek naar kanker en veroudering.
  • Aflevering 3: Deze aflevering is Marthe Walvoort te gast. Zij wordt door presentatoren Wim Brons & Nanna Haug Hilton geïnterviewd over haar onderzoek naar suikers en het effect ervan op gezondheid en ziekte en de uitdagingen in haar onderzoek.
  • Aflevering 2: Marie José van Tol staat centraal in de 2e aflevering. Ze vertelt over haar onderzoek naar de inzet van cognitieve therapie bij het voorkomen van een terugval bij depressie. O.a. voor dit onderzoek heeft zij de Heineken Young Scientists Award gewonnen.
  • Aflevering 1: In aflevering 1 wordt Mickel Hansen geïnterviewd over het baanbrekende onderzoek dat hij doet met Feringa en praat Arjen Dijkstra over alle activiteiten tijdens Koningsdag.
Laatst gewijzigd:21 maart 2019 16:49