Over onsNieuws en agendaMensen en meningen

Vis, prof.dr. Iris

Iris Vis

Iris Vis is Dean of Industry Relations aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en werkt vanuit deze functie aan het versterken en uitbouwen van de samenwerking van de RUG met het bedrijfsleven en non-profit organisaties. Vis heeft een Master-diploma in de wiskunde van de Universiteit Leiden en promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Eerder was zij universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam en gastonderzoeker aan CIRRELT (Montreal/Quebec City, Canada), Virginia Polytechnic Institute and State University (Blacksburg, USA) en Georgia Institute of Technology (Atlanta, USA).

Vis zoekt graag de interactie met bedrijven en non-profit organisaties. Vaak begint dat met een persoonlijk bezoek aan een bedrijf of met een ontmoeting zomaar ergens in het land. Dat levert vervolgens inspiratie voor onderwijs en onderzoek. Contacten kunnen leiden tot projecten waarin vragen van bedrijven en fundamentele onderzoeksvragen worden samengebracht, waarin onderzoeksresultaten worden gevalideerd in de praktijk, waarin implementatiebegeleiding wordt gegeven, of waarin beleidsadviezen voor directies worden opgesteld. Met veel plezier presenteert Vis resultaten van onderzoek tijdens in-house trainingen bij bedrijven en op praktijkcongressen. Een van de hoogtepunten op dit gebied was de presentatie van onderzoeksresultaten aan Koningin Máxima.

Lees meer over de carrière en toekomstplannen van de Dean of Industry Relations.

Iris Vis is tevens hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. In haar vakgebied, Industrial Engineering, draait het om het ontwerpen en verbeteren van processen en systemen, zoals distributienetwerken, productie- en dienstverleningsprocessen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse methoden, waaronder wiskundige modellering. In haar onderzoek legt Vis de nadruk op het ontwerpen en optimaliseren van containerterminals, de voertuigroutering en -toewijzing, het klantgericht voorraadbeheer en supply chain management.

Eerder in het nieuws

Contact en meer informatie