Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Aanvraag Yantai besproken in commissievergaderingen

24 augustus 2017

Donderdagmiddag 24 augustus hebben diverse commissies van de Universiteitsraad vergaderd. Op de agenda's stond onder andere de aanvraag voor het oprichten van de University of Groningen Yantai.

De Personeelsfractie en Lijst Calimero hebben op donderdagochtend door middel van een verklaring aangegeven dat ze om verschillende niet nader gespecificeerde redenen niet willen instemmen met de aanvraag in de huidige vorm.

Het CvB heeft kennis genomen van deze verklaringen van twee van de vijf fracties in de Universiteitsraad. In de vergadering van de Commissie Bestuur donderdagmiddag is uitgebreid gesproken over de aanvraag.
Gezamenlijk is besloten om a.s. dinsdag 29 augustus in het presidium van de raad te bespreken of de aanvraag in de huidige vorm wordt geagendeerd in de vergadering van de Universiteitsraad op 31 augustus a.s., en hoe het vervolgtraject er vervolgens uit zal zien.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:24

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...