Over onsNieuws en agendaNieuws

Werken aan het recht van de toekomst

24 augustus 2016

Het gebruik van elektronisch geld, zoals de Bitcoin, verandert de manier waarop we zaken doen. Een bank of notaris zijn niet langer noodzakelijk. Dat komt door de technologie erachter: de Blockchain, een soort van grote online database waar alle transacties worden geadministreerd. Maar wat zijn de eigenlijk de juridische gevolgen? Mathieu Paapst doet onderzoek naar de juridische gevolgen van grootschalige IT-toepassingen in ons leven. Hij denkt na over de wetten van de toekomst.

Video’s RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 14:03
printOok beschikbaar in het: English