Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Werken aan het recht van de toekomst

24 augustus 2016

Het gebruik van elektronisch geld, zoals de Bitcoin, verandert de manier waarop we zaken doen. Een bank of notaris zijn niet langer noodzakelijk. Dat komt door de technologie erachter: de Blockchain, een soort van grote online database waar alle transacties worden geadministreerd. Maar wat zijn de eigenlijk de juridische gevolgen? Mathieu Paapst doet onderzoek naar de juridische gevolgen van grootschalige IT-toepassingen in ons leven. Hij denkt na over de wetten van de toekomst.

Meer informatie

Video’s RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 14:03
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Emil Verheul: VBR-publicatieprijs

  Ter voorjaarsvergadering van de Vereniging voor Burgerlijk Recht op 13 april 2018 is de prijs voor de beste publicatie uit 2017 uitgereikt aan Emil Verheul, van de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht.

 • 11 april 2018

  Michelle Bruijn: 'Burgemeesters en de war on drugs'

  Burgemeesters vaak teruggefloten om sluiting 'drugswoningen'. Dertig procent van de woninguitzettingen vanwege de vondst van cannabis blijkt achteraf onrechtmatig. De Groningse onderzoeker Michelle Bruijn zegt dat in Reporter Radio. Ze analyseerde 271...

 • 11 april 2018

  Lecture: The enforcement of foreign arbitral awards in China

  The event will take place in the:
  Heymanszaal, Academy Building of the University of Groningen
  Wednesday 18 April 2018 from 11.00 – 12.00 hrs