Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Grote Vici-subsidie voor Marco Fraaije

12 mei 2016
Marco Fraaije

Prof.dr.ir. Marco Fraaije ontvangt van NWO een Vici-subsidie van 1,5 miljoen euro, op grond van een bestuurlijke heroverweging. De subsidie wordt toegekend voor het project ‘Nieuwe enzymen, nieuwe mogelijkheden’ dat in 2012 net buiten de geselecteerde projecten viel.

Nieuwe enzymen, nieuwe mogelijkheden

Iedere vorm van leven is afhankelijk van enzymen. De meeste enzymen bevatten voor hun werking een essentiële hulpstof, een zogenaamde cofactor. Recentelijk is ontdekt dat veel bacteriën een ongebruikelijke cofactor gebruiken. Fraaije en zijn collega-onderzoekers gaan de enzymen bestuderen die afhankelijk zijn van deze cofactor, met het oog op nieuwe industriële toepassingen en de ontwikkeling van nieuwe antibiotica.

Vici-subidie onderdeel Vernieuwingsimpuls NWO

Vici-subsidies maken onderdeel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO, die wetenschappers in verschillende stadia van hun carrière de mogelijkheid biedt om grensverleggend onderzoek te doen. De Vernieuwingsimpuls is bedoeld om wetenschappelijk talent te stimuleren. Het is een impuls voor de Vici-onderzoekers en creëert tegelijk ruimte voor een groot aantal jonge onderzoekers die in hun onderzoeksgroepen gaan werken. Bij het selecteren van voorstellen kijken de beoordelaars onder andere naar de kwaliteit van de onderzoeker, het innovatief karakter, de wetenschappelijke impact van het onderzoeksvoorstel en kennisbenutting.

Meer informatie

Contact: Marco Fraaije

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:23

Meer nieuws