Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Taalfilosoof brengt verschillen tussen teksten in kaart

20 juli 2016

Taalfilosoof Emar Maier ontving dit jaar een grote Vidi-subsidie van NWO om het verschil tussen verhalen en alledaags taalgebruik te doorgronden. Hij onderzoekt waarom we een tekst in de krant anders interpreteren dan in een fantasy-roman. Maier gaat ook onderzoeken wat de verschillen zijn in taalgebruik tussen verschillende soorten teksten en of het mogelijk is om computers die verschillen te leren.

Meer informatie

Video’s RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:36
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 17 mei 2018

  Jilin University visits Faculty of Philosophy

  A delegation from the School of Philosophy and Sociology of Jilin University (China) visited UG’s Faculty of Philosophy

 • 17 april 2018

  De filosoof als verbinder

  April: Maand van de Filosofie. Een goede aanleiding voor een gesprek met hoogleraar Wetenschapsfilosofie (en natuurkundige) Jan-Willem Romeijn over het pad van een wetenschapper en de verbindende kracht van nieuwsgierigheid en kennis.

 • 05 april 2018

  Dissertatieprijs voor Joost van Driessche

  Joost van Driessche is een van de vijf ontvangers van de Disstertatieprijs 2018, uitgereikt door Stichting Praemium Erasmianum