Over onsNieuws en agendaNieuws

Taalfilosoof brengt verschillen tussen teksten in kaart

20 juli 2016

Taalfilosoof Emar Maier ontving dit jaar een grote Vidi-subsidie van NWO om het verschil tussen verhalen en alledaags taalgebruik te doorgronden. Hij onderzoekt waarom we een tekst in de krant anders interpreteren dan in een fantasy-roman. Maier gaat ook onderzoeken wat de verschillen zijn in taalgebruik tussen verschillende soorten teksten en of het mogelijk is om computers die verschillen te leren.

Video’s RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:36
printOok beschikbaar in het: English