Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Nieuw beleid nodig voor mensen met oogaandoening

01 juni 2016

M ensen met een aandoening hebben een verhoogd risico om gediscrimineerd te worden of met vooroordelen te maken te krijgen. Zij kiezen er soms voor om hun aandoening geheim te houden. Tali Spiegel onderzocht voor haar promotie mensen met een degeneratieve oogaandoening.

Uit Spiegels onderzoek komt naar voren dat het verbergen van een visuele aandoening een belangrijke rol speelt bij de carrièrekansen en het welzijn van deze mensen. Mensen die hun identiteit verbergen maken bijvoorbeeld minder gebruik van hulpmiddelen zoals een stok of een hond, waardoor ze op jongere leeftijd de arbeidsmarkt moeten verlaten. De mate waarin de aandoening bekendgemaakt wordt is ook van groot belang. Zo kan het gedeeltelijk onthullen van de aandoening samengaan met stress en een gebrek aan zelfacceptatie. Beleidsmakers zouden oplossingen moeten vinden om een veilige werkomgeving te creëren voor individuen die hun aandoening niet (volledig) willen onthullen op het werk.

Meer informatie

Tali Spiegel is bereikbaar via het secretariaat van de afd. Communicatie, tel. 050 363 4444, communicatie@rug.nl

Video’s RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:27
printView this page in: English

Meer nieuws