Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsNieuwsarchief

Andere aanpak burenoverlast

30 september 2015

De snel om zich heen grijpende verstedelijking leidt vaak tot spanningen in de samenleving. Burenoverlast is daar een van. Als de overlast dramatische vormen aanneemt, lijkt ontruiming de enige optie. Of is er ook een andere aanpak mogelijk? En zo ja, welke juridische instrumenten hebben we daarvoor nodig? Het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid legde deze vragen voor aan Groningse wetenschappers.

Burenoverlast. Wat kunnen we anders doen als het uit de hand dreigt te lopen en ontruiming de enige mogelijkheid lijkt? Op verzoek Het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid zocht dr. Michel Vols het uit, samen met zijn collega’s van het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). 34 Woningcoöperaties werkten mee aan het onderzoek; 54 casussen werden nauwkeurig bekeken. Het onderzoek is een van de vlaggenschip-projecten op het gebied van sustainable society, een van de onderzoekspeerpunten van de RUG. NWO kende in juli een Veni-subsidie toe aan Vols.

30 september: Michel Vols in Zembla

Op woensdag 30 september besteedt Zembla aandacht aan het onderzoek van Vols. Hoe effectief is de overheid in de aanpak van burenruzies? De aflevering is te zien op woensdagavond rond 20.25 uur op NPO 2.

Video’s RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.
Andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 15:51
printView this page in: English

Meer nieuws