Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Hier kunt u zoeken naar berichten van de afgelopen twee jaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 20*

Investeerders zien regio als risico
Datum:16 april 2024

Investeringen in vastgoed blijken een belangrijke verklaring voor de kloof tussen grote steden en de regio, stelt Michiel Daams, universitair docent Economische Geografie van de Vastgoedmarkt. Hij deed onderzoek naar investeringen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Felix Pot wint prestigieuze Van der Knaap Proefschriftprijs van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen
Datum:28 maart 2024

Felix Pot heeft de prestigieuze Van der Knaap Proefschriftprijs van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen gewonnen. Hij ontvangt deze prijs voor zijn onderzoek naar de beleving van bereikbaarheid in landelijke gebieden, waarover hij zijn proefschrift in september 2023 heeft verdedigd. Dit is de eerste keer dat een promovendus van de Rijksuniversiteit Groningen deze prijs in de wacht sleept.

Loslaten, boeien en binden – wat plattelandsgebieden kunnen doen om jongvolwassen vertrekkers te verleiden om terug te keren
Datum:29 februari 2024

De Rijksuniversiteit Groningen gaat onderzoeken hoe plattelandsgebieden jongvolwassen vertrekkers uit hun regio's kunnen verleiden om terug te komen. Al sinds jaar en dag hebben plattelandsgebieden te maken met het vertrek van een deel van hun jongeren, bijvoorbeeld vanwege een opleiding, werk of partner elders. In de context van vergrijzing en toenemende krapte op de arbeidsmarkt zien veel plattelandsgebieden graag een deel van de ‘vertrekkers’ terugkeren.

Project on sustainable urban logistics (GLEAM NSR) kicks off
Datum:26 januari 2024

All partners in the project GLEAM NSR, led by the University of Groningen, met this week for the official kick-off at the university’s House of Connections. The project focuses on the role of governance towards just and green urban logistics. The EU funds the project within the framework of the Interreg North Sea programme. In this project, sustainable logistics expert Paul Buijs is one of the representatives of the University of Groningen.  

Ward Rauws toegetreden tot De Jonge Akademie
Datum:16 januari 2024

In 2024 krijgt De Jonge Akademie er weer tien nieuwe leden bij. Eén van deze nieuwe leden is Ward Rauws, planoloog bij de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen

(W)elke regio telt?
Datum:21 november 2023

Telt elke regio wel in de verkiezingsprogramma’s? Om die vraag te beantwoorden analyseerde de Geodienst van de Rijksuniversiteit Groningen de partijprogramma’s voor de Tweede Kamerverkiezingen 2023 van 18 politieke partijen.

De woningcrisis is voor velen een van de belangrijkste onderwerpen tijdens deze verkiezingen
Datum:20 november 2023

Hoe gaan de partijen de mensen helpen die bovenmodaal verdienen, maar ‘vastzitten’ in een sociale huurwoning en het niet lukt om te kopen?

Alleen samen bouwen we een kindvriendelijke stad
Datum:20 november 2023

Een fijne stad om op te groeien. Veilig, speels, met natuurlijke ontmoetingen tussen bewoners van verschillende generaties, uit verschillende sociale lagen. Dat is de missie van Viviana Cordero Vinueza. In Groningen combineert de Ecuadoriaanse promovenda eeuwenoude waarden uit de inheemse cultuur met straatervaringen en mondiale academische inzichten. Kinderen zijn haar gids.

Dit was het Nationaal Ruimtelijk Verkiezingsdebat 2023
Datum:09 november 2023

Op vrijdag 3 november 2023 vond voor de vijfde keer het Nationaal Ruimtelijk Verkiezingsdebat plaats in de Rabo Studio van het Groningen Forum. Tijdens het debat gingen politici van CDA, D66, GroenLinks-PvdA, Nieuw Sociaal Contract, Partij voor de Dieren, SP, Volt en VVD met elkaar in debat over ruimtelijke thema’s. De partijen gaven hun toekomstvisie voor Nederland en debatteerden over wonen, klimaat en de verhouding Randstad-regio. Het debat werd georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en (Groninger Dispuut der Planologen) Ekistics in samenwerking met innovatie- en inspiratiefestival Let’s Gro.

Ruimte om gelukkig oud te worden
Datum:07 november 2023

Louise Meijering, hoogleraar in de gezondheidsgeografie, heeft net haar oratie achter de rug. Er staat nog een doos met boekjes in haar kantoor. Op de voorkant prijken naast de titel ‘Ruimte voor gezondheid’ afbeeldingen van houten huisjes en boompjes. Toepasselijk, want het verhaal dat ze wil vertellen gaat over het vormgeven van duurzame gemeenschappen in een vergrijzende samenleving. “Er is winst te halen in het eenvoudiger maken van de regelgeving. Vooral voor mensen in een kwetsbare positie.”

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.