Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 1046*

Fokko Oldenhuis: 'Sekte moet aan banden'
Datum:18 februari 2019

De Nederlandse overheid moet zich veel harder inspannen om misstanden bij sektes tegen te gaan. „We raken de grip kwijt”, stelt Fokko Oldenhuis, hoogleraar recht en religie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Ook onderzoek dóen draagt bij aan de zorg
Datum:18 februari 2019

GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut Klaske Glashouwer is science-practitioner. Bij GGZ-instelling Accare behandelt ze kinderen en jongeren met eetstoornissen en coördineert ze onderzoek. Aan de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen onderzoekt ze de rol die het lichaamsbeeld speelt bij anorexia nervosa. Wetenschap en praktijk verbinden staat centraal in haar werk.

Stynke Castelein wint de Vrouw in de Media Award Groningen 2018
Datum:15 februari 2019

Stynke Castelein, bijzonder hoogleraar herstelbevordering bij ernstige psychische aandoeningen aan de Rijksuniversiteit Groningen en hoofd onderzoek bij Lentis, ontvangt de Vrouw in de Media Award 2018 voor de provincie Groningen.

Adriaan Wierenga: 'Als justitie niet genoeg doet, zoek je als burgemeester naar alternatieven'
Datum:15 februari 2019

De hele bestuurlijke gereedschapskist is inmiddels uitgeprobeerd in de strijd tegen de overlast van een kleine groep criminele asielzoekers uit veilige landen, die asielzoekerscentra terroriseren en diefstallen plegen. Maar steeds blijken maatregelen niet te werken, of worden ze illegaal verklaard.

Groningse ingenieurs studeren straks af in Drachten
Datum:15 februari 2019

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) start in het collegejaar 2019-2020 met een masteropleiding Mechanical Engineering; oftewel werktuigbouwkunde. Prof. dr. ir. Jacquelien Scherpen, voorzitter van het Groningen Engineering Center (GEC) noemde het eerder al de kroon op ruim drie jaar voorbereidingswerk.

Conference: call for poster presentations
Datum:15 februari 2019

We invite submissions from doctoral students in a broad range of disciplines engaged in research related to diversity and inclusion: Humanities, Social Sciences, STEM, Health Care, Education, Human Resources, etc. The poster submissions should demonstrate personal/professional research or community projects that connect to the conference’s overall theme.

Harry Garretsen benoemd in NWO-bestuur Sociale en Geesteswetenschappen
Datum:15 februari 2019

Prof.dr. Harry Garretsen is voor drie jaar benoemd ben als lid van het NWO-domeinbestuur Sociale en Geesteswetenschappen (SGW). Garretsen, hoogleraar International Economics and Business aan de RUG, werd voorgedragen door de decanen Economie en Bedrijfskunde van Nederlandse universiteiten.

Zaterdag 16 februari: UB Binnenstad gesloten!
Datum:15 februari 2019

Zaterdag 16 februari wordt de hele dag gewerkt aan de elektrische installaties van de Universiteitsbibliotheek Binnenstad. Het gebouw is daarom de gehele dag gesloten.
Onze excuses voor dit ongemak!

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.