Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 1042*

Panos Merkouris presents in Oslo the Interim Report on 'Content and Evolution of the Rules of Interpretation'
Datum:25 mei 2018

On May 14-15th, Prof. Panos Merkouris participated in the 3rd meeting of the International Law Association (ILA) Study Group on the “Content and Evolution of the Rules of Interpretation”.

Call for Proposals Data Science 2018 open
Datum:25 mei 2018

Het data science-team van het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) nodigt onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen uit om voorstellen in te dienen voor data science-projecten. De data scientists maken gebruik van innovatieve technieken voor het ontdekken van verborgen patronen in data.
De pre-proposals dienen uiterlijk 30 juni a.s. ingeleverd te zijn. De inzending van de definitieve proposals en de selectie ervan vindt plaats in het najaar van 2018.

Een genschakelaar om gezond oud te kunnen worden
Datum:25 mei 2018

Ouder worden gaat vaak gepaard met een afname van spierkracht en het ontstaan van ouderdomsziekten. Het is bekend dat een caloriebeperkt dieet verouderingsprocessen kan vertragen en daardoor het ontstaan van deze ziekten. Onderzoekers van het European Research Institute for the Biology of Ageing (ERIBA) in Groningen en het Leibniz Institute on Aging – Fritz Lipmann Institute (FLI) in het Duitse Jena hebben aan de hand van een muismodel aangetoond dat de genschakelaar C/EBPβ-LIP een rol speelt in het verouderingsproces. Zonder LIP leven muizen langer en blijven ze ook zonder een caloriebeperkt dieet fit. Deze onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het toonaangevende tijdschrift eLife.

Nieuwe cursusronde Talencentrum: zomer 2018
Datum:25 mei 2018

Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt een nieuwe cursusperiode aan in de zomer van 2018: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands voor Nederlandstaligen, Engels, Duits en Spaans. De online inschrijving is geopend! www.rug.nl/talencentrum

Voormalig Beursgebouw in Leeuwarden open voor publiek tijdens Dag van de Bouw op 2 juni
Datum:25 mei 2018

Voormalig Beursgebouw in Leeuwarden open voor publiek tijdens Dag van de Bouw op 2 juni

Scientific research and the new General Data Protection Regulation (GDPR)
Datum:25 mei 2018

Blog on Scientific research and the new General Data Protection Regulation (GDPR) by Trix Mulder (LL.M.)

Fokko Oldenhuis: 'Seksueel misbruik bij de Jehova’s Getuigen is geen eendagsvlieg'
Datum:24 mei 2018

Minister Dekker wil onderzoeken of de belastingvoordelen die de Jehova’s Getuigen genieten, kunnen worden ingetrokken. Dekker regeerde op berichten van seksueel misbruik bij de Jehova’s Getuigen. Rechtsgeleerde prof. dr. Fokko Oldenhuis zegt in het Reformatorisch Dagblad: 'Ik proef bij de Jehova’s Getuigen dat men de luiken sluit.'

Familie IC-patiënten tevreden over kwaliteit einde-leven-zorg
Datum:24 mei 2018

Familieleden van patiënten op de Intensive Care vinden de kwaliteit van de zorg die daar geboden wordt, goed. Ze zijn in het bijzonder tevreden over de zorg aan het einde van het leven. Als verbeterpunt geven families aan dat ze meer betrokken hadden willen worden bij beslissingen rond het levenseinde. Dat concludeert Rik Gerritsen, internist bij het Medisch Centrum Leeuwarden, in zijn promotieonderzoek dat hij uitvoerde bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Gerritsen promoveert op 30 mei op zijn onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Belcampagne Junior Scientific Masterclass
Datum:24 mei 2018

Op maandag 9 april startte de jaarlijkse belcampagne van het Ubbo Emmius Fonds (UEF) voor de Junior Scientific Masterclass (JSM). Er werd gebeld tot en met 26 april. Door middel van de belcampagne naar de oud-studenten van de universiteit en via crowdfunding is er € 19.073,- opgehaald.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.