Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 1034*

Kennis als fundament
Datum:23 oktober 2018

Wat heeft wetenschap te bieden als de geloofwaardigheid van de wereld om je heen is weggevallen? Als je je niet meer thuis voelt op eigen bodem, in een huis dat niet veilig is? Volgens Tom Postmes, hoogleraar sociale psychologie, moet wetenschap voor duidelijkheid zorgen en de juiste vragen stellen.

Berend Roorda: 'Shockeren valt onder het recht op demonstreren'
Datum:22 oktober 2018

Binnen een week hebben burgemeesters in Utrecht en Den Haag besloten om een geplande demonstratie bij een moskee te verplaatsen. Schenden de betrokken burgemeesters daarmee het recht op demonstreren? ‘Shockeren valt onder het recht op demonstreren’, zegt universitair docent Berend Roorda van de Rijksuniversiteit Groningen, gepromoveerd op demonstratierecht, in de Volkskrant. ‘Voor gemeenten is het vervelend dat de groep voortdurend de grenzen opzoekt.’

Engagement of the UG in the international fulfillment of the Global Goals
Datum:19 oktober 2018

The university has made a commitment to study and research these global goals as part of its ‘sustainable society’ focal point, alongside its two other research focal points, healthy ageing and energy transition. The University encourages such research in the Netherlands and the northern provinces, as well as internationally. In fact, there is an on-going international comparative research led by the University of Groningen, on challenges of governance in Southeast Asia and national and regional approaches to the sustainable development goals.

Nieuw tijdschrift in UGP: Theologia Reformata
Datum:19 oktober 2018

Dit kwartaaltijdschrift voor gereformeerde theologie biedt wetenschappelijke artikelen, meditatie, reflectie op actuele zaken in kerk en theologie, focusartikelen over belangrijke publicaties, boekbesprekingen en boekaankondigingen.

De nieuwste nummers zijn alleen toegankelijk voor abonnees; de oudere nummers zijn open access beschikbaar via University of Groningen Press.

€ 4 miljoen EU-subsidie voor onderzoek naar erfelijke stofwisselingsziekten
Datum:19 oktober 2018

Een onderzoeksnetwerk, geleid door Barbara Bakker en Terry Derks van de afdeling kindergeneeskunde van het UMCG, heeft een EU-subsidie gekregen van € 4 miljoen. Hiermee kunnen zij vijftien jonge onderzoekers aantrekken, die onderzoek gaan doen naar erfelijke levergebonden stofwisselingsziekten. Het netwerk is een internationaal samenwerkingsverband van in totaal vijftien universiteiten, bedrijven en onderzoeksinstituten.

Nieuw tijdschrift: Virtus
Datum:18 oktober 2018

Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

Fotoreportage: de Ocean Grazer
Datum:18 oktober 2018

Fotoreportage over de Ocean Grazer van de RUG, een systeem om energie op zee te ‘oogsten’ en op te slaan.

Duurzame terugblik 50e editie KEI-week
Datum:18 oktober 2018

Duurzame terugblik 50e editie KEI-week. Bewustwording omtrent duurzaamheid, Meest duurzame stunt, Afvalanalyse een waardevol klusje, KEI-week als Living Lab.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.