Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 1049*

Lokale Lasten Calculator maakt vergelijken belastingen eenvoudig
Datum:17 augustus 2018

Voor het eerst kan iedere Nederlander zonder moeite zien hoeveel hij of zij moet betalen aan gemeente, provincie en waterschap. Vandaag presenteert het Centrum voor Onderzoek van de Economie van Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen de uitgebreide Lokale Lasten Calculator. Hiermee zijn de lokale lasten die in verschillende plaatsen worden geheven heel gemakkelijk online te vergelijken. Ook is te zien hoeveel de gemeenten ontvangen van het Rijk.

Boeken aanvragen via Bibliotheek-app weer mogelijk
Datum:16 augustus 2018

Het aanvragen of reseveren van boeken via de Library app is vanaf nu weer mogelijk. Ook kunt u als vanouds uw leningen en eventuele boetes inzien.

Colleges volgen onder de (Noorder)zon
Datum:16 augustus 2018

Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon. De RUG biedt met partners drie kindercolleges, een Science LinX lab, een VR-experience, drie wetenschappelijke lezingen, en de gezondste dag en plek op Noorderzon. Dé kans om gratis of voor een klein prijsje je kennis bij te spijkeren op/onder de (Noorder)zon.

Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking
Datum:16 augustus 2018

De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit Utrecht op plek 51.In 2017 steeg de RUG dertien plaatsen in de Shanghai Ranking. Dat had vooral te maken met de Nobelprijs van professor Feringa in 2016.

Business Research and Consulting | Nieuwe deadline zondag 19 augustus!
Datum:14 augustus 2018

Call to Dutch students: Geïnteresseerd in consultancy? Meld je dan aan voor het keuzevak Business Research and Consulting uiterlijk zondag 19 augustus voor 23.59 uur!

Hartfalen stimuleert tumorgroei
Datum:14 augustus 2018

Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door hoogleraar cardiologie Rudolf de Boer van het UMCG en zijn team. Hij publiceert hierover in het wetenschappelijk tijdschrift Circulation.

Nieuwe project moet groene kerosine opleveren
Datum:13 augustus 2018

Een internationaal consortium onder leiding van chemisch ingenieur Erik Heeres van de RUG heeft een Europese subsidie van 4 miljoen euro ontvangen. Dit geld uit het Horizon2020 programma van de EU is bedoeld om een nieuwe, efficiëntere manier te ontwikkelen voor de productie van vloeibare brandstof uit biomassa. De onderzoekers willen biomassa oplossen in vloeibare zouten om de efficiëntie van pyrolyse te vergroten.

Weinig straten in Groningen vernoemd naar vrouwen
Datum:10 augustus 2018

Medewerkers van de RUG-Geodienst besloten onlangs om naar aanleiding van een onderzoek naar straatnamen in Amsterdam door online medium De Correspondent, patronen binnen de straten van Groningen te onderzoeken. Uit hun onderzoek blijkt dat 28,9% van alle straten in Groningen is vernoemd naar een persoon, en dat slechts één op de tien hiervan naar een vrouw is vernoemd. Dit is een stuk minder dan in Utrecht en Amsterdam.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.