Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 1021*

Kunst kan dorp weerbaarder maken
Datum:16 maart 2018

Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in staat om samen te werken en bij te dragen aan hun gemeenschap, waardoor ze weerbaarder worden tegen de uitdagingen waarmee zij geconfronteerd worden. Dat concludeert Gwenda van der Vaart. Zij promoveert op 26 maart aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Jan Bouwman: 'Hoofdkantoor Unilever in Rotterdam levert niet meer belasting op'
Datum:15 maart 2018

Unilever heeft besloten om terug te gaan naar één hoofdkantoor en dat te vestigen in Rotterdam, maar dat levert de Nederlandse schatkist nauwelijks iets extra's op, zeggen belastingdeskundigen. Jan Bouwman, hoogleraar belastingrecht, beaamt dat er nu al belasting wordt betaald door bepaalde onderdelen van Unilever. Dat het enige hoofdkantoor van Unilever straks in Nederland staat hoeft in principe niet zo veel uit te maken, zegt hij op RTLZ.

Groningen Top-Rated for Global Criminal Law LLM
Datum:15 maart 2018

In addition to the Faculty of Law’s LLMs in International Human Rights Law and Public International Law being 'Top-Rated' again by the Keuzegids Higher Education Guide 2018 – Master’s programmes, the LLM in Global Criminal Law (GCL) * has also been given this award for 2018.

Nieuw e-tijdschrift: Groninger Arbeiten zur germanistischen Linguistik
Datum:15 maart 2018

University of Groningen Press heeft GAGL (Groninger Arbeiten zur germanistischen Linguistik) opgenomen in het online tijdschriftarchief, zodat deze waardevolle vroege publicaties over de syntaxis en semantiek van de Duitse, Nederlandse en Engelse taal permanent beschikbaar blijven voor de wetenschappelijke gemeenschap.

Start nieuwe ronde Noord-Nederlandse Innovatiemonitor
Datum:15 maart 2018

In maart 2018 wordt de Noord-Nederlandse Innovatiemonitor voor de vierde keer uitgevoerd. Het expertisecentrum Vinci van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) brengen jaarlijks de innovatieactiviteiten, -investeringen en -prestaties van het noordelijke mkb in kaart.

Poelarends and coworkers publish in Nature Catalysis
Datum:15 maart 2018

Poelarends and coworkers publish in Nature Catalysis on the fungal natural product aspergillomarasmine A that has been identified as a potent and selective inhibitor of metallo-β-lactamases and a promising codrug candidate to fight antibiotic resistant bacteria

Jaap Waverijn wins People’s choice award at 3 Minute Competition
Datum:15 maart 2018

Being the single PhD student of our faculty to pass the selection stage, the Faculty of Law is represented by Jaap Waverijn.

GDBC in de startblokken
Datum:15 maart 2018

Het Groningen Digital Business Centre (GDBC) organiseert haar opening. Komt u ook de opening samen met ons te vieren? Meld u direct aan en kom in contact met de top van de noordelijke online ondernemers en deskundigen op het gebied van Digital Business!

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.