Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 1045*

UMCG start met een onderzoek naar het risico op dementie
Datum:18 december 2018

Het UMCG start met een studie naar beschermende en risicofactoren voor dementie onder volwassenen van 40-60 jaar, waarvan in de afgelopen maanden bij een van hun ouders de diagnose ziekte van Alzheimer of Vasculaire Dementie is gesteld.

4,5 miljoen euro voor kankeronderzoek UMCG en RUG
Datum:18 december 2018

KWF Kankerbestrijding kent 4,5 miljoen euro toe aan nieuw kankeronderzoek in Groningen. Het gaat om onderzoeken die een nieuwe vorm van bestraling, protonentherapie, voor meer patiënten beschikbaar zullen maken.

Nieuwe manier van tentamens maken: eerst individueel, daarna samen
Datum:18 december 2018

Op 11 december is bij Ruimtelijke Wetenschappen voor het eerst een digitaal two-stage tentamen afgenomen. Hierbij maken studenten het tentamen eerst individueel. Meteen daarna maken ze hetzelfde tentamen nog een keer, ditmaal in een groepje waarbij over elke vraag gediscussieerd kan worden.

Populisme bestormt de hitlijsten
Datum:18 december 2018

De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden we dat zo belangrijk? Omdat muziek veel meer is dan gewoon vermaak. Het is een manier waarop we onze identiteit proberen vast te stellen, zegt Melanie Schiller, die onderzoek doet naar populaire muziek. Hoog tijd daarom om muziek serieus te nemen als onderdeel van het culturele en politieke debat.

Laura Peters: 'Medewerking van verdachten verlicht werkdruk rechtbanken'
Datum:17 december 2018

Het moet mogelijk worden dat criminelen en justitie nog voor een zitting onderhandelen, bijvoorbeeld een bekentenis in ruil voor een lagere straf. Het zou de werkdruk in de rechtbanken verlichten, zegt de Groningse onderzoeker Laura Peters.

Let op: afwijkende openingstijden UB Binnenstad
Datum:17 december 2018

afwijkende openingstijden kerst sinterklaas nieuwjaar

Van energie op zee tot zorghulpmiddelen: subsidie voor FEB-onderzoek naar logistiek om de samenleving te versterken
Datum:14 december 2018

Onderzoekers van de vakgroep Operations Management & Operations Research van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde ontvangen landelijke subsidie voor twee grote onderzoeksprojecten. Het gaat om twee studies binnen het NWO/Dinalog Integrator-programma, dat gericht is op de rol van logistiek als facilitator voor het versterken van de samenleving. De FEB-onderzoekers zijn betrokken bij een studie naar de logistiek van energie opwekken op zee en een onderzoek naar innovatieve toepassingen in de logistiek van zorghulpmiddelen.

Han Nakken prijs 2018 voor Sara Nijs met artikel over bevorderen interacties tussen kinderen met ernstige meervoudige beperking
Datum:14 december 2018

Sara Nijs (KU Leuven) heeft de Han Nakken prijs 2018 gewonnen voor haar publicatie ‘Promoting Social Scaffolding Behaviors in Staff Members and Peer‚ÄźDirected Behaviors Among Persons With Profound Intellectual and Multiple Disabilities: An Intervention Study’. De prijs is een initiatief van het Research Centre on Profound and Multiple Disabilities van de Rijksuniversiteit Groningen en wordt elke twee jaar uitgereikt voor de beste wetenschappelijke prestatie op het gebied van personen met Zeer Ernstig Verstandelijke en Meervoudige Beperkingen (ZEVMB).

Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'
Datum:13 december 2018

Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.