Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenPromoties

Promotie dhr. M. Lu: Polymer light-emitting diodes with doped charge transport layers

Wanneer:ma 18-02-2013 om 14:30

Promotie: dhr. M. Lu, 14.30 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Polymer light-emitting diodes with doped charge transport layers

Promotor(s): prof.dr.ir. P.W.M. Blom

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Nieuwe productiemethoden voor polymeer LEDs

De huidige generatie polymeer LEDs (PLEDs) bevat slechts één enkele actieve laag waarin alle fysische processen zich afspelen: ladingsinjectie, -transport en -recombinatie. Vanwege de typische lage mobiliteit van lichtemitterende polymeren moeten devices met zeer dunne lagen van rond de 100 nm worden gefabriceerd.

Het blijkt echter moeilijk om uniforme lagen van 100 nm in bulk te fabriceren. Productietechnieken als inkjet- en roll-to-roll-printen zijn niet erg geschikt voor het vervaardigen van lagen van deze dikte. Een veel voorkomend probleem is een hoge gevoeligheid voor kortsluiting.

Een manier om deze problemen op te lossen is de toepassing van meerlaags PLEDs, met meerdere injectielagen die apart verantwoordelijk zijn voor elektronen- en gateninjectie en voor het opsluiten van ladingen in de emitterende laag. Met behulp van dotering kunnen deze lagen hooggeleidend worden gemaakt, waardoor dikkere lagen mogelijk worden, die minder gevoelig zijn voor kortsluitingen.

Milo Lu (China, 1979) studeerde nanoscience in Groningen. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Zernike Institute for Advanced Materials (afdeling Molecular Electronics) en gefinancierd door het Dutch Polymer Institute. Lu gaat door als postdoc in Zweden.

printView this page in: English