Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagen

World Press Photo in Groningen

Vanaf:vr 09-11-2018
Tot en met:zo 02-12-2018
Waar:Synagoge, Folkingestraat 60

De wereldberoemde World Press Photo 2018 tentoonstelling is in Groningen. Van vrijdag 9 november tot en met zondag 2 december 2018 zijn de foto's dagelijks te zien in de Synagoge aan de Folkingestraat. Stichting NonFiction Photo haalt elk jaar deze tentoonstelling naar Groningen en bouwt hier om heen een eigen programma. De Rijksuniversiteit Groningen is partner van het Academy programma van World Press Photo 2018.

World Press Photo 2018 is een intrigerende fototentoonstelling met de beste persfoto's uit 2017. De tentoonstelling bestaat uit portretten, documentaire series en nieuwsbeelden. World Press Photo maakt elk jaar een actuele selectie van de meest indringende, bijzondere en kwalitatief hoogwaardige beelden uit de visuele journalistiek. Fotografen uit de hele wereld sturen hun beste beelden in voor de categorieën natuur, sport, dagelijks leven, nieuws, mensen, milieu, hedendaagse kwesties, lange termijn projecten en nieuws.

Academy

Voor de nieuwsgierige mens is er de Academy: een uitgebreid programma, met onder andere lezingen van World Press Photo 18 winnaars zoals fotograaf Kadir van Lohuizen, die de eerste prijs in de categorie ‘Milieu’ won dit jaar; en een International Student Night met workshops, discussies en een lezing van de beroemde fotograaf Magnus Wennman, winnaar in de categorie ‘Mensen’. Daarnaast wordt er een portfolio-avond aangeboden voor fotografen en is er een speciale belevingsavond ‘Human Flow’ met beeld, tekst en verhaal, waarbij de gelijknamige documentaire van kunstenaar Ai Wei Wei vertoond wordt.

Het Academy programma wordt aangevuld door rondleidingen met onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen. Dr. Scott Eldridge vertelt in zijn rondleiding ‘Visual Media’ over hoe de verhalen van maatschappijen verteld worden; dr. David Shim gaat in zijn rondleidingen ‘Visual Global Politics’ in op visuele representatiemethoden, zoals stereotypering, die ten grondslag liggen aan mondiale politiek. Dr. Bob de Jonge geeft een rondleiding ‘Migratie’, waarin hij de relatie tussen geweld en immigratie bevraagt, evenals de rol van schoonheid in de fotografische verslaggeving hiervan.

Tickets

De Synagoge is dagelijks geopend en rolstoeltoegankelijk. Kaarten voor de tentoonstelling zijn ter plekke en online via de website van Non Fiction Photo verkrijgbaar. Dagelijks zijn er rondleidingen om 14.00 en 16.00 uur. Elk weekend is er een kinderhoek voor gezinnen tussen 13.00 en 17.00 uur. Daarnaast zijn er speciale arrangementen voor bezoeken met de klassen, studenten of collega’s.

World Press Photo Exhibition 2018
World Press Photo Exhibition 2018
printView this page in: English