Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagen

"Blockchain in education" conferentie

Wanneer:di 05-09-2017 09:00 - 17:30
Waar:Academiegebouw (Broerstraat 5, Groningen)

Blockchain is een nieuwe techniek om informatie te versleutelen en tegelijkertijd op verschillende plaatsen op te slaan met als belangrijkste eigenschap dat eenmaal opgeslagen gegevens niet meer veranderbaar zijn of kunnen worden verwijderd. De blockchaintechniek maakt gebruik van decentrale netwerken en voorkomt daarmee dat een centrale partij de regels bepaalt of kan veranderen. Alle blockchaintransacties zijn versleuteld, openbaar en volledig transparant daardoor veiliger en betrouwbaarder.

Wat betekent de ontwikkeling en het gebruik van blockchain voor het onderwijs in een periode waarin gezocht wordt naar het faciliteren van meer gepersonaliseerde leerwegen en een curriculum grensoverschrijdend wordt samengesteld? Wat betekent dit voor financiering van het onderwijs? Voor een leven lang leren? Wat betekent dit voor de Human Capital Agenda en het ontwikkelen en aantrekken van talentvolle werknemers?

Tijdens het congres ‘Blockchain in Education’ gaan we in op deze vragen en krijgt de samenwerking tussen onderwijs (mbo, hbo, wo), overheden en bedrijfsleven een nieuwe dimensie. Regionale, nationale en internationale experts worden naar Groningen gehaald voor inspirerende keynotes en deelname aan het publieke debat. 's Middags zijn er parallelsessies, diverse workshops en worden prototypes van praktische toepassingen gedemonstreerd.

Met de gecombineerde expertise en unieke steun van Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Dutch Blockhchain Coalition, DUO, ICTU, Gemeente en Provincie Groningen, TNO, Quintor, Stichting ePortfolio Support (StePS), Groningen Declaration Network (GDN), Learning Machine USA, Joint Research Centre EU, Rabobank en Dutch Blockchain Hackathon worden in deze conferentie de unieke kansen en mogelijke risico’s van blockchaintoepassingen in het onderwijs besproken en worden de eerste toepassingen en prototypes gedemonstreerd. De dagvoorzitter op 5 september is Jan de Jeu.

Blockchain in education
Blockchain in education
printView this page in: English