Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Werken bij de RUG Daarom werk je bij de RUG YoungRUG Evenementen

Wadlopen

Wanneer:zo 04-06-2023 14:00 - 18:00
Waar:Haven 2, 9976 VN, Lauwersoog
W

Ben je een liefhebber van het buitenleven en wil je de natuur van Noord-Nederland verder ontdekken? Dan heb je geluk, want op zondag 4 juni organiseert YoungRUG haar eerste Wadloop-event!

Wadlopen is lopen over het wad tussen de kust van Groningen en Friesland en de eilanden in de Waddenzee. Tijdens vloed staan de meeste van deze platen onder water, maar tijdens eb kun je met een gids de platen doorkruisen en genieten van het prachtige landschap. Tijdens onze wandeling zullen we hoogstwaarschijnlijk zeehonden andere dieren in het wild die in dit zeldzame ecosysteem leven tegenkomen!

Programma

We starten in Lauwersoog en vanaf hier varen we richting de Engelsmanplaat, één van de grotere wadden in de Waddenzee. Op de Engelsmanplaat stappen we van de boot en onder leiding van gidsen lopen we een schitterende wandeling over de Engelsmanplaat. Na de wandeling varen we langs de zeehonden terug naar Lauwersoog. Onderweg is er koffie en thee.

Praktische informatie

De rondleiding begint om 14.00 uur en eindigt ongeveer 4 uur later (om 18.00 uur). Je wandelt ongeveer 3 uur. Er rijden bussen naar Lauwersoog, maar je kunt ook carpoolen met andere deelnemers. Het is mogelijk om wadloopschoenen te huren voor €9. Er is sowieso een Nederlandstalige gids aanwezig, maar waarschijnlijk ook een Engelstalige.

Samenvatting

Datum: 4 juni, 14.00 - 18.00 uur
Waar: Haven 2, 9976 VN, Lauwersoog
Kosten: gratis! (behalve schoenen huren)

Let op, het maximale aantal deelnemers is beperkt tot 30 personen. Als je verhinderd bent, laat het ons dan van tevoren weten, zodat we je plek aan iemand anders kunnen aanbieden.

Tot ziens op 4 juni!

View this page in: English