Onderzoeker Boeien en Binden (0,6 fte) (V25.0311)
Functieomschrijving
De Rijksuniversiteit Groningen is een internationaal georiënteerde universiteit, geworteld in Groningen, de City of Talent. Al 400 jaar staat kwaliteit centraal. Met resultaat: op invloedrijke ranglijsten bevindt de RUG zich op een positie rond de top honderd.
De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is sterk in onderzoek en onderwijs op het gebied van gedrag, denken, leren en samenleven van mensen. We werken aan sociale vraagstukken en problemen die mensen ervaren in het dagelijks leven. Centraal staat de individuele en maatschappelijke veerkracht en de vraag hoe we deze kunnen vergroten. We richten ons hierbij op de onderwerpen migratie, milieu en klimaat, gezondheid, opvoeding en onderwijs, bescherming van kwetsbare minderheden en duurzame samenwerkingsverbanden. Bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen werken ruim 650 medewerkers. Meer informatie over de faculteit kunt u vinden via de link https://www.rug.nl/gmw/.
Binnen de afdeling Pedagogische- en Onderwijswetenschappen zijn wij op zoek naar een gedreven onderzoeker die zich wil inzetten voor het project ‘Boeien en Binden’. Dit door ZonMw gesubsidieerde project richt zich op een van de meest urgente uitdagingen in de zorg: het aantrekken en behouden van betrokken en gespecialiseerd zorgpersoneel voor mensen met (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen.
In tegenstelling tot veel bestaande studies die zich richten op redenen om de zorg te verlaten, onderzoekt Boeien en Binden juist waarom professionals ervoor kiezen om in deze complexe zorg te werken en – minstens zo belangrijk – waarom ze blijven. In samenwerking met professionals, cliënten, organisaties en andere stakeholders brengen we motieven, drijfveren en ondersteunende factoren in kaart.
Als onderzoeker werk je mee aan de ontwikkeling van een innovatieve organisatiescan – een digitale applicatie (de zogeheten Whats-upp app) – waarmee organisaties inzicht krijgen in de betrokkenheid van hun personeel en gerichte strategieën kunnen inzetten om deze te versterken. Jij speelt een sleutelrol in het ontwerpen, uitvoeren en evalueren van deze interventie, waarbij praktijkgerichtheid en wetenschappelijke diepgang hand in hand gaan. Samen bouwen we aan een zorgsector waarin professionals zich gezien, gehoord en gebonden voelen – en waarin mensen met complexe zorgvragen kunnen rekenen op continuïteit en kwaliteit van zorg.
Het onderzoek wordt uitgevoerd vanuit een multidisciplinaire samenwerking waarbij zowel zorgorganisaties betrokken zijn (‘s Heeren Loo Zorggroep en Koninklijke Visio) als de basiseenheden Onderwijswetenschappen (Dr. J. Brouwer) en Orthopedagogiek ‘Leren en Ontwikkelen’ (Prof. Dr. A van der Putten & Dr. A. ten Brug) van de RuG als Gezondheidszorgmanagement van de Erasmus Universiteit (Dr. H. FinkenFlügel).
Functie-eisen
We zoeken kandidaten om dit project uit te voeren. Je werkt in een team dat bestaat uit andere onderzoekers, zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen. Je krijgt een aanstelling bij de RuG en bent mede onderdeel van de AW EMB (zie www.aw-emb.nl) behorende bij de basiseenheid orthopedagogiek ‘Leren en Ontwikkelen’ van de RuG. Bij voorkeur heb je het volgende profiel:
- Een afgerond promotieonderzoek gerelateerd aan gedrags- of maatschappijwetenschappen, of op het domein van Organisatie, gezondheids en/of (zorg)managementwetenschappen.
- Een relevant publicatierecord waaruit blijkt dat je in staat bent om internationale wetenschappelijke publicaties te publiceren, bij voorkeur in toonaangevende peer-reviewed tijdschriften.
- En duidelijke interesse in interdisciplinair onderzoek.
- Goede verbale en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en het Engels.
- Zelfstandig kunnen werken en gezamenlijke onderzoeksactiviteiten kunnen leiden.
- Een teamspeler met sterke communicatieve vaardigheden.
- Aantoonbare capaciteiten op de volgende competenties: conceptueel vermogen, omgevingsgerichtheid, presenteren en resultaatgerichtheid.
Organisatie
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten
- Een salaris van minimaal € 3.378 tot maximaal € 5.331 (schaal 10) bruto per maand.
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen.
- Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
- Functie indeling in het UFO-functieprofiel van Onderzoeker 4.
- Een tijdelijk dienstverband met een omvang van 0,6 fte tot 1 juli 2028.
Ingangsdatum: 1 september 2025
Sollicitatie
Je kunt solliciteren door middel van jouw sollicitatiebrief, voorzien van curriculum vitae te sturen vóór maandag 2 juni 2025 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.
De Rijksuniversiteit Groningen streeft ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, er-varingen, perspectieven en identiteit. Het werken aan onze kernwaarden inclusiviteit en gelijkwaardigheid zien we als een gezamenlijke verantwoordelijkheid en wij werken con-structief aan het creëren van een sociaal veilige omgeving. Diversiteit van studenten en medewerkers verrijkt het academische debat en draagt bij aan de kwaliteit van ons on-derwijs en onderzoek. Daarom moedigen wij met name sollicitanten uit maatschappelijk ondervertegenwoordigde groepen aan te solliciteren. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/about-ug/policy-and-strategy/diversity-and-inclusion/
Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP: https://www.nvp-hrnetwerk.nl/nl/sollicitatiecode en de Code of Conduct for the recruitment of researchers: https://euraxess.ec.europa.eu/jobs/charter/code van de Europese Commissie.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Informatie
Voor informatie kunt u contact opnemen met:
- dr. Annet ten Brug, 06-31984985, a.ten.brug rug.nl
Bovenstaand(e) e-mailadres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.