Efficiënte plastic zonnecellen
‘Plastic’ zonnecellen, gemaakt van materialen op basis van koolstof, zijn een veelbelovend type zonnecel. Het rendement van deze nieuwe cellen blijft echter achter bij de efficiency van zonnecellen waarvan silicium het werkzame materiaal is. Jan Anton Koster wil het rendement van plastic zonnecellen verbeteren. Hij ontving een prestigieuze Vidi-beurs om daar de komende vijf jaar onderzoek naar te doen.
In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.
Laatst gewijzigd: | 31 maart 2020 11:19 |
Meer nieuws
-
22 mei 2025
Wat maakt een gezonde bodem?
Een gezonde bodem heeft geen kunstmest nodig, is beter bestand tegen ziektes en plagen en kan meer regenwater en koolstof opnemen. Maar waaruit bestaat een gezonde bodem precies, en hoe brengen we die terug als het hij er niet (meer) is? Dat...
-
20 mei 2025
Van oesterzwam tot overall
Een shirt van schimmels - of preciezer gezegd van mycelium textiel. Het zou een goede stap kunnen zijn richting een duurzamere mode-industrie. Tenminste: als het materiaal zó ontwikkeld kan worden dat het goed bruikbaar is voor kleding én...
-
20 mei 2025
Huishoudens kunnen uitstoot met 40 procent verlagen door gedragsverandering
Wanneer de rijkste huishoudens hun dagelijkse gewoontes aanpassen kan dat de totale uitstoot van broeikasgassen door huishoudens met 40 procent omlaag brengen.