Skip to ContentSkip to Navigation
About us Profile Prizes and awards Nobel Prize Nobel Prize winner Ben Feringa
Header image Nobel Blog

Nobel Blog

@elmersterken, redder in nood

Datum:10 december 2016
Auteur:Peter van der Sijde
© Elmer Sterken
© Elmer Sterken

Het sneeuwt in Stockholm en de lucht is grijs. Een mooi moment om een nieuw stukje te schrijven over onze belevenissen in deze prachtige stad.

Als het gaat om mooie gebouwen dan behoort Stockholm tot de top-10 van mustsee steden. Een aantal voorbeelden hiervan kunnen jullie zien op mijn Google+ website.

Dit keer staat het Nordic Museum centraal. Hier vond gisteravond de officiële receptie plaats van de Nobellaureaten en hun gevolg. Wij behoorden helaas niet tot de genodigden. Toch de stoute schoenen aangetrokken, want brutalen hebben de halve wereld, nietwaar? Wellicht lieten ze ons toch even binnen om iets van de sfeer vast te leggen.

De suppoost was onverbiddelijk. Geen uitnodiging, niet naar binnen! Door de geopende deur konden we net een prachtige witte kerstboom zien in een blauw uitgelicht kerkachtig decor. Als ik daar toch even een mooie foto van kon maken!

Mijn tweede poging om binnen te komen had iets meer succes. Bij de gratie Gods mocht ik in het portaal een plaatje maken. Ik ben de man oneindig dankbaar. Dat plaatje heb ik, al lukte het niet de sfeer te vangen die je wel proeft als je er werkelijk bij bent.

Gelukkig is de redding nabij! Elmer Sterken, de Rector van de RUG. Alhoewel we hem niet hebben gezien of gesproken, zagen we later dat hij vanuit de ontvangsthal een prachtige foto had getweet mét de kerstboom op de achtergrond. Op de foto de ontvangst van Tineke Kalter, de onvolprezen secretaresse van Ben Feringa. Ik heb het Elmer niet gevraagd, maar ben zo vrij om zijn foto bij deze blog te plaatsen. Zijn we er toch een beetje bij geweest.

Reacties

Reacties laden...