Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Beleid en strategie Diversiteit en Inclusie

Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

11 maart 2024
Flyer

21 maart is de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Je bent uitgenodigd om deel te nemen aan een bijeenkomst en je ervaringen te delen!

Op 21 maart maakt de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme (NCDR) een tour door Nederland om in gesprek te gaan met en te luisteren naar ervaringen van deelnemers. De volledige agenda vind je hier en een video over de dag vind je hier.

Als onderdeel van deze tour stopt de NCDR in Zwolle om het thema "Discriminatie en racisme in het onderwijs" te bespreken. De Rijksuniversiteit Groningen nodigt daarom alle geïnteresseerde studenten en medewerkers uit om hierbij aanwezig te zijn.

Datum: 21 maart 2024

Tijd: 9:30-11:30

Locatie: Poppodium Hedon (Burgemeester Drijbersingel 7), Zwolle

Dit evenement wordt georganiseerd door de Nederlandse overheid. Het wordt niet georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen.

De Rijksuniversiteit Groningen gaat op 26 maart ook in gesprek met de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme, de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, en andere universiteiten over kwesties rondom racisme en discriminatie in de Nederlandse academische wereld.

Jouw inbreng is welkom! Als je een probleem wilt aankaarten of je ervaring met racisme en discriminatie aan de RUG wilt delen, kun je een e-mail sturen naar het D&I Office via diversity rug.nl . Je kunt ook altijd een kwestie voorleggen aan de vertrouwenspersoon of ombudspersoon .

Neem contact op met het D&I Office
Laatst gewijzigd:12 april 2024 11:55
View this page in: English

Meer nieuws

  • 29 april 2024

    Sensor met gevoel

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...