Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News

Cisca Wijmenga in Raad van Toezicht Hanzehogeschool

26 april 2023
decoratieve afbeelding
Cisca Wijmenga

Cisca Wijmenga treedt per 1 september 2023 toe tot de Raad van Toezicht van de Hanzehogeschool. Zij stopt dan als rector magnificus bij de RUG. 'Met haar jarenlange ervaring in het hoger onderwijsveld, haar sterke wortels in de Noord-Nederlandse samenleving en haar kracht als verbinder en bruggenbouwer, kan zij bij uitstek het profiel op het gebied van Onderwijs en Onderzoek vertegenwoordigen,' aldus de Hanzehogeschool. Cisca Wijmenga is tevens alumnus van de Analistenschool, een voorloper van de Hanzehogeschool Groningen.

Andere nieuwe leden zijn Boyana Petkova en Cora-Yfke Sikkema, waarmee er drie vrouwelijke, noordelijke leden toetreden tot de Raad van Toezicht. Dina Boonstra, voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘Wij zijn zeer verheugd deze drie leden te verwelkomen. Met deze versterkingen zijn wij weer op volle kracht om bij te dragen aan de belangrijke rol van de Hanzehogeschool in de regio.’

Laatst gewijzigd:26 april 2023 12:07

Meer nieuws

 • 24 mei 2024

  Lustrum 410 in beeld

  Lustrum 410 in beeld: We zijn alweer over de helft van ons lustrum! Geniet van een paar foto's van het lustrum tot nu toe.

 • 21 mei 2024

  Uitslag universitaire verkiezingen 2024

  De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!

 • 13 mei 2024

  Moleculen stilzetten

  In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.