About us Latest news News

College Carrousel Rijksuniversiteit Groningen draait weer

24 maart 2022

Op 5, 6, 7, 12, 13 en 14 april organiseert de Rijksuniversiteit Groningen de College Carrousel. Zes dagen lang worden in totaal achttien hoorcolleges en 151 werkcolleges gegeven aan 3200 leerlingen van veertig middelbare scholen uit heel Noord-Nederland. De College Carrousel is een evenement voor de vierde klassen van het vwo. Ze zijn een dag te gast op de universiteit en maken kennis met wetenschap, studenten en docenten.

Programma

Alle leerlingen volgen ‘s morgens een hoorcollege en werkcollege naar keuze en ‘s middags wordt een programma georganiseerd door studenten in de vorm van een spel, wedstrijd of rondleiding met opdrachten.

Locaties

De locaties van de College Carrousel corresponderen met de profielen binnen het vwo. De hoor- en werkcolleges die horen bij de profielen Cultuur & Maatschappij en Economie & Maatschappij vinden plaats in het Academiegebouw en Harmoniegebouw in het centrum van Groningen. Het programma van het profiel Natuur & Gezondheid vindt plaats op de Medische Faculteit aan de Antonius Deusinglaan en het programma van het profiel Natuur & Techniek speelt zich af op de Zernike Campus.

Scholen

Van de veertig deelnemende scholen zijn er dit jaar twaalf afkomstig uit de provincie Groningen, tien uit Friesland, zes uit Drenthe, acht uit Overijssel, twee uit Gelderland, een uit Flevoland en een uit Noord-Holland. In totaal hebben zich dit jaar maar liefst zestig scholen aangemeld. De twintig uitgelote scholen worden volgend jaar met voorrang geplaatst.

.
Laatst gewijzigd:01 april 2022 11:05