Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws

College Tour: Koen Schuiling interviewt Max van den Berg

22 maart 2021

Op 20 april zal Max van den Berg de eregast zijn tijdens de College Tour. Koen Schuiling, burgemeester van Groningen, interviewt de voormalig politicus en Commissaris van de Koning. Het evenement is georganiseerd door Globalisation Studies Groningen en zes masterstudenten van het Honours College aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Max van den Berg
Max van den Berg

Van den Berg heeft tijdens zijn loopbaan veel betekend voor Groningen. Hij speelde als wethouder bijvoorbeeld een belangrijke rol in de totstandkoming van het Groningse verkeerscirculatieplan in de jaren ‘70. Als Commissaris van de Koning zette hij zich tot het uiterste in voor compensatie van de aardbevingsschade in de provincie. In 2016 begon hij als honorair hoogleraar bij Globalisation Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen.

College Tour

College Tour is een interactieve interviewopzet waarbij studenten en andere gasten vragen kunnen stellen. Het is gebaseerd op de bekende Nederlandse televisieshow College Tour (NTR), waarin studenten elke week een andere bekende gast interviewen.

Gasten kunnen van tevoren vragen insturen voor Van den Berg. Een aantal van deze vragen zal Van den Berg tijdens deze avond beantwoorden. De vragen zullen vooral gaan over zijn tijd als honorair professor aan de RUG. Verder zal er ruimte zijn voor vragen over zijn werk als wethouder van Groningen en Commissaris van de Koning.

De College Tour vindt plaats op 20 april 2021 en zal om 19:30 uur beginnen in de Librije van de Martinikerk te Groningen. Vanwege de coronamaatregelen is er beperkt ruimte. Het publiek kan daarom via een livestream meekijken. Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit evenement. De voertaal van de avond is Nederlands.

Laatst gewijzigd:23 maart 2021 14:43

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...