Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Resultaten Nationale Studenten Enquête 2018 bekend

Vooral punten Docenten, Informatievoorziening, Groepsgrootte, Studielast, Studiefaciliteiten zijn goed beoordeeld
02 juli 2018

De resultaten van de landelijke Nationale Studenten Enquête (NSE) 2018 van Studiekeuze123 zijn bekend. 30,1 procent van de studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen werkte aan de NSE mee. Dat is wat lager dan vorig jaar, tegelijkertijd hebben wel bijna 9.000 Groningse studenten hun studie beoordeeld. Zij beoordelen hun studie gemiddeld met een 4,03 op een schaal van 1 tot 5, en de sfeer binnen de opleiding met een 4,12.

De gemiddelde beoordelingen van de studenten (n= 8.964) zijn op enkele punten significant hoger dan in 2017. Vooral op de punten docenten, informatievoorziening, groepsgrootte, studielast, studiefaciliteiten scoort de RUG hoger dan het landelijke gemiddelde en beter dan vorig jaar.

Studeren in de UB

Engels

De scores voor de RUG voor de deelvragen binnen het thema internationalisering zijn iets hoger dan vorig jaar. Het Engels van de RUG-docenten wordt ook beter beoordeeld dan het landelijk gemiddelde. Tegelijkertijd blijkt uit de beoordeling van studenten dat er nog ruimte voor verbetering is binnen het thema internationalisering.

De studententevredenheid over carrièrevoorbereiding is hetzelfde als voorgaand jaar, deze ligt helaas nog iets onder het landelijke gemiddelde. Wel heeft de RUG op het gebied van de voorbereiding op stages (door de opleiding) vooruitgang geboekt volgens de studenten.

Methode

Studenten hebben hun oordeel gegeven over 17 onderdelen van studeren. Elk van die onderdelen bestond weer uit twee of meer deelvragen. Op 11 onderdelen (waaronder inhoud, vaardigheden, studiebegeleiding, tentaminering, docenten en groepsgrootte) scoort de RUG tussen de 3,5 en de 4. Dit zijn goede resultaten. Uitschieters naar beneden en naar boven zijn respectievelijk carrièrevoorbereiding (3,05), stage-ervaring (4,02) en de grootte van groepen/klassen (4,06).

Meer informatie

Laatst gewijzigd:01 april 2021 14:03
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...