About us Latest news News

RUG handhaaft plaats 113 in QS ranking

08 juni 2017

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 113 in de QS World University Rankings 2017-2018. Vorig jaar stond de RUG ook op plaats 113 in deze lijst van meer dan 900 universiteiten wereldwijd . De nieuwe ranglijst is donderdagochtend 8 juni gepubliceerd; drie maanden eerder dan gebruikelijk.

De samenstellers van de QS ranking hebben de methodologie voor de samenstelling van de ranglijst opnieuw op enkele punten gewijzigd. De RUG wist zich te handhaven op dezelfde positie in de QS ranking; tegen een dalende trend van Nederlandse universiteiten in. De enige Nederlandse stijgers zijn de technische universiteiten van Delft en Eindhoven.

De RUG staat in de twee oudste en meest toonaangevende internationale ranglijsten in de top 80: in de Shanghai Ranking (ARWU) op plaats 72, en in de Times Higher Education ranking op plaats 80.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:45