Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws

Gratis drinkwaterpunten voor studenten en medewerkers

09 januari 2017

Gratis drinkwaterpunten voor studenten en medewerkers

De RUG opent dinsdag 10 januari samen met Waterbedrijf Groningen 15 nieuwe drinkwaterpunten. Studenten en medewerkers van de RUG kunnen hier hun bidon gratis vullen met kraanwater. Dit initiatief bespaart plastic en CO2 en stimuleert tegelijkertijd het drinken van een gezonde dorstlesser.

Opening tappunten

Belangstellenden zijn van harte welkom om bij de opening van de drinkwaterpunten aanwezig te zijn. Jan Stalman van de Rijksuniversiteit Groningen en Riksta Zwart, directeur van Waterbedrijf Groningen, zullen de tappunten openen.

Locatie: Orangerie van de faculteit GMW aan de Grote Kruisstraat 2/1 in Groningen

Tijd: 10 januari om 16.00 uur

Watertappunten in alle gebouwen van de RUG

Op initiatief van de Taskforce Green University is in 2016 in samenwerking met onder andere Waterbedrijf Groningen, het RUG Green Office en het Facilitair Bedrijf een project gestart om watertappunten in alle gebouwen van de RUG te installeren. Aanleiding van het project:

  • Behoefte van studenten en medewerkers om drinkwaterflessen te kunnen bijvullen op hygiënischere plekken dan de toiletruimtes van de RUG.
  • Behoefte aan drinkwatervoorzieningen in de buurt van eetgelegenheden van de RUG.

Watertappunten in de gebouwen van de RUG leveren een directe bijdrage aan het welzijn van studenten en medewerkers en helpen ook de plastic soep in de oceanen te verkleinen. De tappunten passen bij de duurzame ambities van de universiteit.

Waterbedrijf Groningen

Waterbedrijf Groningen maakt zich hard voor kraanwater als duurzame dorstlesser. Vandaar dat je op verschillende momenten en locaties watertappunten van het Waterbedrijf tegenkomt. Het nieuwe tappunt is eigenlijk niets anders dan een kraan met een afvoer en een leuk vormgegeven jasje in de vorm van een blikje. Heel simpel en daardoor laag in aanschafkosten en onderhoud. Waterbedrijf Groningen is trots dat de RUG de eerste partij is die het drinkwaterpunt in al haar gebouwen installeert.

Meer informatie
Voor vragen aan de RUG kunt u contact opnemen met Dick Jager, programmamanager integrale duurzaamheid, op telefoonnummer: 050 363 4575.

Laatst gewijzigd:12 maart 2020 21:34

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...