Nieuwe Unifocus: Chinese studenten studeerden Nederlands, snelle en slimme cellen als eerste over de finish, kunstwerken uit de schaduw
De nieuwe Unifocus, het videomagazine van de RUG, staat online. In deze editie:
- Chinese studenten studeerden Nederlands. Tien Chinese studenten Nederlands (derdejaars) van de Communication University of China kwamen dit academisch jaar naar de RUG, mede dankzij het Groningen Confucius Instituut. De derdejaars studenten volgden bij het Talencentrum van de universiteit een intensief programma taalverwerving, spreek- en schrijfvaardigheid, literatuur en geschiedenis. Wat staken ze op van een jaartje Groningen?
- Snelle cellen. Een team celbiologen van de RUG heeft onlangs een bijzondere mondiale ‘hardloopwedstrijd’ voor cellen gewonnen, de First Dicty World Race. De genetisch gemodificeerde cellen koppelden snelheid aan slimheid en kwamen als eerste over de finish, na een mini-doolhof te hebben doorkruist. De ludieke wedstrijd dient ook een wetenschappelijk doel.
- Uit de schaduw. De Rijksuniversiteit Groningen bezit een grote hoeveelheid kunst. Waar je ook loopt in universitaire gebouwen, welke werkkamer je betreedt, in elk trappenhuis, op elk binnenplaatsje, overal ontdek je wel een kunstwerk. Een groot deel van deze kunstwerken is nu tentoongesteld in het Universiteitsmuseum: mooie, bijzondere of gewoon interessante kunst die nu eens 'Uit de schaduw' komt.
In het online videomagazine Unifocus worden tweewekelijks drie onderwepen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.
Bekijk de volledige nieuwste Unifocus.
Laatst gewijzigd: | 23 augustus 2022 14:48 |
Meer nieuws
-
14 juli 2025
Hoe de ooit droge Middellandse Zee met water werd gevuld
Met behulp van hoge-resolutie landschapsevolutiemodellen toonden onderzoekers aan dat de Middellandse Zee zich al lang vóór de doorbraak van de Atlantische Oceaan begon te vullen.
-
14 juli 2025
Grunnegs en Drèents krijgen vaste plek in de klas met MOI
Vanaf schooljaar 2025-2026 start het onderwijsprogramma MOI: Meertalig Onderwijs in Grunnen en Drenthe, dat streektaal een vaste plek geeft in het basisonderwijs. MOI brengt het Grunnegs en Drèents spelenderwijs de klas in, als structureel onderdeel...
-
10 juli 2025
Vanaf 2026 nieuw bachelorprogramma Fries in Groningen
De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en de provincie Fryslân tekenen op 10 juli een convenant waardoor het vanaf september...