RUG-team behaalt perfecte score in informatica-competitie
Een team van de informatica-afdeling van de Rijksuniversiteit Groningen behaalde de hoogst mogelijke score in de DREAM6/FlowCAP challenge 2011. Het Admire-LVQ-team onder leiding van prof. dr. Michael Biehl nam deel aan de competitie voor medische patroonherkenning.
Inzet was het zo goed mogelijk diagnosticeren van bloedmonsters van patiënten die aan acute myeloid leukemie lijden, een vorm van kanker waarbij de rode bloedcellen zijn aangetast. Met een nieuwe methode voor patroonherkenning slaagde het team erin om de bloedmonsters van 180 patiënten voor honderd procent juist te beoordelen.
De DREAM6/FlowCAP challenge 2011 wordt gezamenlijk georganiseerd door het DREAM-project (Dialogue for Reverse Engineering Assessments and Methods) en het FlowCAP-project (Flow Cytometry: Critical Assessment of Population Identification). Aan beide projecten wordt deelgenomen door bio-informatica afdelingen en centra voor kankeronderzoek van universiteiten uit Europa en Amerika en door het IBM Computational Biology Center.
Het onderzoeksproject Admire-LVQ (Adaptive Distance Measures in Relevance Learning Vector Quantization)werd ondersteund door NWO.
Het team bestond uit dr. Petra Schneider, Kerstin Bunte MSc en prof.dr. Michael Biehl.
Meer informatie: prof. dr. Michael Biehl
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 01:56 |
Meer nieuws
-
20 mei 2025
Van oesterzwam tot overall
Een shirt van schimmels - of preciezer gezegd van mycelium textiel. Het zou een goede stap kunnen zijn richting een duurzamere mode-industrie. Tenminste: als het materiaal zó ontwikkeld kan worden dat het goed bruikbaar is voor kleding én...
-
20 mei 2025
Huishoudens kunnen uitstoot met 40 procent verlagen door gedragsverandering
Wanneer de rijkste huishoudens hun dagelijkse gewoontes aanpassen kan dat de totale uitstoot van broeikasgassen door huishoudens met 40 procent omlaag brengen.
-
19 mei 2025
Wetenschap Werkt | Recycling van rubber mogelijk dankzij revolutionaire methode
Hij ontving op 13 mei de Ben Feringa Impact Award (categorie onderzoekers): Francesco Picchioni , hoogleraar Chemische Technologie (FSE). Waarom hij deze prijs kreeg? Zijn belangrijke innovatie waarmee rubber zonder kwaliteitsverlies kan worden...