Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsMedische WetenschappenOnderwijsGeneeskundeG2020 - The new Groningen Medical Curriculum
University Medical Center Groningen

Student Ambassadors Geneeskunde

Studiekiezers en aspirant studenten: Welkom!

Koen Geertzen en Juliëtte Drenth
Koen Geertzen en Juliëtte Drenth

Wij zijn Juliëtte Drenth en Koen Geertzen. Koen studeert in de Learning Community Intramurale Zorg en Juliëtte in de Learning Community Molecular Medicine. We zijn inmiddels allebei derdejaars bachelorstudenten én actief in de Medische Faculteits vereniging: M.F.A. Panacea. Panacea is de studievereniging voor geneeskundestudenten en organiseert verscheidene activiteiten en ondersteuning. Dit jaar is Koen betrokken bij het organiseren van de buitenlandse reis en Juliëtte maakt deel uit van de cultuurcommissie (CuCo). Verder hebben we allebei een bijbaan bij het UMCG en spelen we hockey. Best veel overeenkomsten!

Eigenlijk wilden we altijd al dokter worden, en daarom zijn we naar Groningen gekomen. Geneeskunde in Groningen heeft een innovatief curriculum waarin studenten zich voorbereiden om een competente dokter van de toekomst te worden. Het programma voornamelijk kleinschalig onderwijs en kent gemiddeld ongeveer 12 contacturen per week. We besteden dus veel tijd aan zelfstudie. Door het kleinschalig onderwijs kennen we veel van onze medestudenten inmiddels goed.

Groningen is een mooie stad om student te zijn; het is klein, maar niet té klein. Van de 180.00 inwonders is ongeveer één derde deel student. Op weg van huis naar de CMB (Centrale Medische Bibliotheek in het UMCG) kom je altijd wel mensen tegen die je kent, en er zijn altijd mensen in de buurt om mee op te trekken. Groningen is een sprankelende stad en de Rijksuniversiteit speelt daarin een belangrijke rol. Er is altijd wat te doen, zowel op cultureel gebied (zoals bij de USVA) , als op het gebied van onderwijs of sport (kijk eens bij de ACLO!).

Voor ons biedt Groningen de mogelijkheid een perfecte balans te vinden tussen opleiding en vrije tijd. Als je in Groningen geneeskunde gaat studeren, zal je er geen spijt van krijgen! Neem alsjeblieft contact met ons op in het geval je vragen hebt over geneeskunde studeren in Groningen, over de aanmelding en selectie, het studentenleven of over extra-curriculaire activiteiten.

Hopelijk tot gauw!

Juliëtte and Koen

Neem contact met ons op via email: studentambassadors.medicine@rug.nl of kom naar de Open Dag van de RUG!

Laatst gewijzigd:30 november 2017 13:56
printOok beschikbaar in het: English