Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsMedische WetenschappenOnderwijsGeneeskunde
University Medical Center Groningen

SELECTIE GENEESKUNDE 2018-2019

ROUTEPLANNER SELECTIE GENEESKUNDE 2018-2019

  • Op 15 januari 2018 (uiterlijk 15 januari 2018, 23:59 uur) moet je in Studielink (www.studielink.nl) aangemeld zijn voor de selectie geneeskunde in Groningen. Wanneer wij jouw aanmelding via Studielink ontvangen hebben, sturen wij je op 10 of 17 januari via email huiswerk voor de selectieronde op 17 of 18 februari 2018 (zorg er dus voor dat je emailgegevens in Studielink correct zijn). Bij een aantal providers is het ook belangrijk je spamfolder te checken.
  • Na aanmelding in Studielink wordt gecheckt of je (in principe) toelaatbaar bent voor de opleiding Geneeskunde of dat er aanvullende informatie nodig is om dit te bepalen. Voor de vooropleidingseisen zie http://www.rug.nl/bachelors/medicine/admission-and-application Voor de toelaatbaarheidsprocedure van kandidaten met een niet-Nederlandse vooropleiding zie http://www.rug.nl/education/international-students/application-procedure/ en http://www.rug.nl/umcg/education/medicine/selection_-admission-requirements-and-deficiencies. In een aantal situaties betekent dit dat je er voor moet zorgen dat je vóór 17 februari 2018 in het bezit bent van een toelaatbaarheidsverklaring van de Admissions Board van de Rijksuniversiteit Groningen. Let op dit is een aparte procedure!
  • Zaterdag 17 februari of zondag 18 februari 2018: de selectie op locatie in Groningen.
  • Uiterlijk 15 april 2018 maken wij de uitslag van de selectie bekend en ontvang je jouw rangnummer via Studielink.
  • De toelichting op de uitslag zal per email worden verstuurd aan de kandidaten. De uitslag bestaat uit een rangorde op basis van de behaalde eindscores. Iedere kandidaat ontvangt van ons zijn/haar rangordenummer voor een studieplaats plus een learning community nummer. Per learning community zijn er maximaal 120 plaatsen beschikbaar. Is er meer belangstelling, dan kan een kandidaat die op basis van zijn rangordenummer een plek binnen de opleiding Geneeskunde krijgt aangeboden, bij een andere learning community (bij voorkeur de learning community van zijn/haar tweede keuze) geplaatst worden.
  • Via Studielink krijg je vervolgens van de Rijksuniversiteit Groningen op grond van je rangnummer voor de opleiding Geneeskunde een studieplaats aangeboden. Je hebt tien werkdagen de tijd om dit aanbod te accepteren of af te wijzen. Als je het aanbod niet accepteert, vervalt je plaats voor de opleiding en wordt deze automatisch aangeboden aan een andere kandidaat. Dan kun je geen aanspraak meer maken op een studieplaats bij Geneeskunde in Groningen. Het aanbieden van studieplaatsen start in april en loopt door tot half augustus. Meer informatie over deze procedure vind je op de volgende website http://www.rug.nl/education/nederlandse-studenten/inschrijven/studies-met-een-numerus-fixus/

Brochure Selectie Geneeskunde 2018 - 2019

Als je een vraag hebt over de selectie, check dan eerst onze rubriek veel gestelde vragen op de website (http://www.rug.nl/umcg/education/medicine/). Als je daar het antwoord op je vraag niet vindt, mail dan naarselectionmedicalbachelors@umcg.nl


Laatst gewijzigd:11 oktober 2017 12:21
printOok beschikbaar in het: English