Skip to ContentSkip to Navigation
About usMedical SciencesEducationHuman Movement SciencesStudentambassadors
University Medical Center Groningen

Rick Stoop

Studentambassadeur bachelor Bewegingswetenschappen
Rick Stoop
Rick Stoop

Over

Ik ben Rick Stoop, 22 jaar, en heb afgelopen 3 jaar de bachelor bewegingswetenschappen in Groningen gevolgd en gehaald. Komend jaar vervolg ik mijn studie door de master Sport Sciences te doen. Ik ben naar Groningen gekomen zonder enige connecties of vrienden, maar na de eerste dagen bij bewegingswetenschappen hoefde ik me daar al snel geen zorgen meer over te maken. Omdat de opleiding relatief klein is ken je al snel vrijwel iedereen bij naam, en de sfeer binnen de opleiding is heel goed.

Waarom Bewegingswetenschappen?

Ik was van plan de ALO (lerarenopleiding lichamelijke opvoeding) te gaan doen, maar ben vanwege medische redenen niet toegelaten. Met mijn VWO diploma op zak, een ijverige werkhouding en een interesse voor bewegen was bewegingswetenschappen de opleiding die als beste uit de bus kwam voor mij. Ondanks dat ik het natuurlijk erg jammer vond dat ik de ALO niet kon doen, was dat gevoel na dag 1 meteen verdwenen. De vakken spraken me veel meer aan dan ik van tevoren had gedacht. Mijn favorieten zijn de beta-gerelateerde vakken, zoals biomechanica, programmeren en bewegingsanalyse. Daarnaast is het contact met de studenten en docenten hier in Groningen erg gemakkelijk gelegd. Kortom, ik heb mijn plek hier wel gevonden!

Waarom Groningen?

Ik zou iedereen aanraden om in Groningen te komen studeren. Het is een gezellige stad die niet te groot is, met een overzichtelijk centrum waar van alles te doen is. Daarnaast is het nachtleven hier super gezellig omdat Groningen een echte studentenstad is.

Toekomst

Ik heb nog geen idee wat de toekomst mij gaat brengen. Met Bewegingswetenschappen kun je namelijk heel veel kanten op en tijdens de opleiding kom je er langzamerhand achter wat je ligt en wat je leuk vindt. Ik ben van mening dat als je een beetje je best doet en je actief aan je netwerk werkt, je iets moois kunt afdwingen. Zo zou ik in de toekomst graag iets willen doen met het verbeteren en analyseren van voetballers. Verder heb ik er plezier in om voor een groep mensen te staan dus een eventueel docentschap zou ik ook heel leuk vinden om te gaan doen.

Gouden tip

Wat mij betreft zijn de volgende dingen belangrijk bij het maken van je studiekeuze:

1.       Ga af op je gevoel

2.       Kies iets waar je kwaliteiten liggen en wat je leuk vindt om te doen

3.       Maak je eigen keuzes

Ik sluit af met de volgende zin (die denk ik centraal staat in mijn studententijd) die je altijd kunt gebruiken waar je ook gaat studeren: ‘Als een kans zich voordoet, laat deze dan niet aan je voorbijgaan, wie weet krijg je die kans nooit weer.’.

Vragen? E-mail Rick!

Laatst gewijzigd:14 september 2017 16:08