Skip to ContentSkip to Navigation
About usMedical SciencesEducationMedicineSelection Medicine Groningen
University Medical Center Groningen

Selectie Geneeskunde 2020-2021

Routeplanner selectie geneeskunde 2020-2021

Brochure Selectie Geneeskunde 2020 - 2021

Routeplanner selectieproces 2020-2021

  • Om je in Studielink aan te kunnen melden voor de opleiding Geneeskunde in Groningen, moet je, als je in Nederland woont, inloggen met je DigiD of, als je (nog) in het buitenland woont, met een gebruikersnaam en wachtwoord. Houd er rekening mee dat het aanvragen van een DigiD of van een gebruikersnaam en wachtwoord enkele werkdagen duurt.
  • Meld je uiterlijk 15 januari 2020, 23:59 uur Nederlandse tijd aan in Studielink voor de opleiding Geneeskunde in Groningen.
  • Na aanmelding in Studielink wordt gecontroleerd of je (in principe) toelaatbaar bent voor de opleiding Geneeskunde of dat er aanvullende informatie nodig is om dit te bepalen. Meer informatie over de vooropleidingseisen vind je hier . Heb je geen VWO-vooropleiding? Dan moet je je toelaatbaarheid laten beoordelen door het Admissions Office van de Rijksuniversiteit Groningen1. Je dient vóór 15 februari 2020 in het bezit te zijn van een bevestigingsmail van het Admissions Office dat je dossier over je toelaatbaarheid in behandeling is. Meld je daarom in dat geval uiterlijk 15 januari 2020, 23:59 uur Nederlandse tijd behalve in Studielink ook in het Online Application System (OAS) aan, het aanmeldsysteem van het Admissions Office. Let op: de selectie- en toelatingsprocedure zijn twee aparte procedures! Meer informatie over de toelaatbaarheidsprocedure van kandidaten met een niet-VWO-vooropleiding vind je op de pagina Admission en de pagina Selectie, Toelatingseisen en Deficiënties .
  • Wanneer wij jouw aanmelding via Studielink ontvangen hebben, sturen wij je op 9 of 16 januari via e-mail huiswerk voor de selectieronde op 15 of 16 februari 2020. Zorg er dus voor dat je e-mailgegevens in Studielink correct zijn. Alle kandidaten die zich voor 9 januari 2020 aanmelden, ontvangen het huiswerk op 9 januari 2020. Let op: bij een aantal providers belandt deze mail in de spamfolder. Check daarom je spambox binnen een week als je denkt dat je niets hebt ontvangen om te voorkomen dat de mail uit de spambox wordt verwijderd.
  • Zaterdag 15 februari 2020 of zondag 16 februari 2020: de selectie op locatie in Groningen.
  • Op 15 april 2020 maken wij de uitslag van de selectie bekend en sturen we je jouw rangnummers via Studielink.
  • De toelichting op de uitslag wordt per e-mail verstuurd aan de kandidaten. De uitslag bestaat uit een rangorde op basis van de behaalde eindscores. Iedere kandidaat ontvangt van ons zijn/haar rangordenummer voor een studieplaats plus een Learning Community nummer. Per Learning Community zijn er maximaal 110 plaatsen beschikbaar. Is er meer belangstelling, dan kan een kandidaat die op basis van zijn rangordenummer een plek binnen de opleiding Geneeskunde krijgt aangeboden, bij een andere Learning Community worden geplaatst (bij voorkeur die van tweede keuze)
  • Via Studielink krijgen geselecteerden vervolgens op grond van hun rangnummer voor de opleiding Geneeskunde een studieplaats aangeboden door de Rijksuniversiteit Groningen. Als je bent geselecteerd, heb je tien werkdagen de tijd om dit aanbod te accepteren of af te wijzen. Als je je studieplaats niet verzilvert, vervalt je plaats voor de opleiding en wordt deze automatisch aangeboden aan een andere kandidaat. Dan kun je geen aanspraak meer maken op een studieplaats bij de opleiding Geneeskunde in Groningen. Het aanbieden van studieplaatsen start in april 2020 en loopt door tot eind augustus 2020.

Als je een vraag hebt over de selectie, check dan eerst onze rubriek veelgestelde vragen . Als je daar het antwoord op je vraag niet vindt, mail dan naar selectionmedicalbachelors umcg.nl .

Laatst gewijzigd:12 december 2019 11:22
printView this page in: English