Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsMedische WetenschappenOnderwijsTandheelkundeVerkorte Bachelor
University Medical Center Groningen

Verkorte Bachelor Tandheelkunde 2018

De website wordt regelmatig bijgewerkt m.b.t. actuele informatie.

Voor degene die graag tandheelkunde had willen studeren, maar voor wie het er niet van gekomen is, is dit een unieke kans. In september 2012 is het UMCG voor de eerste keer gestart met een verkort traject voor de opleiding Tandheelkunde. Het totale programma Tandheelkunde omvat 4 1/2 jaar: 1 1/2 jaar Verkorte Bachelor gevolgd door de Master van 3 jaar. Aan het programma kunnen maximaal 12 personen deelnemen.  

Kenmerken van de Verkorte Bachelor 2018

  • De duur van de VB-T is 18 maanden en je wordt ingeschreven als student.
  • Als je met voldoende resultaat de VB-T hebt afgerond ben je toelaatbaar tot de master opleiding tandheelkunde in Groningen.
  • De totale duur van de opleiding tot tandarts is dus 4 1/2 jaar.

Meer informatie over de VB-T is op de overige pagina's van deze site te vinden.

Het toelatingsexamen vindt plaats op 17 OF 18 februari 2018 (exacte datum volgt) tegelijk met de selectie zij-instroom geneeskunde.

Locatie toelatingsexamen: Aletta Jacobs hal, Blauwborgje 4, 9747 AC Groningen (nog onder voorbehoud)

Deficiënt?

Voor alle duidelijkheid: een Bachelor diploma op HO niveau (behaald in Nederland) en natuur- en scheikunde op VWO-niveau zijn verplicht.

Wanneer je op 1 augustus 2018 nog deficiënt bent, mag je niet deelnemen aan de VB-T (ook als je behoort bij de beste 12 kandidaten). Je mag wel met deficiënties meedoen aan het toelatingsexamen, zolang je duidelijk kunt maken dat die deficiënties uiterlijk op 1 augustus 2018 zijn weggewerkt.

Laatst gewijzigd:05 oktober 2017 07:41