Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWaar vindt u onsprof. mr. dr. W.D. (Wilbert) Kolkman

prof. mr. dr. W.D. Kolkman

Hoogleraar Algemene Rechtswetenschap en Familievermogensrecht

Wilbert Kolkman (Twello, 1973) was van 2006 tot 2017 hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder Notarieel recht, aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 2017 bekleedt hij te Groningen de leerstoel Algemene Rechtswetenschap en Familievermogensrecht. Zijn onderzoek richt zich met name op het familievermogensrecht, in Nederland en in Europa. Op dit gebied deed hij ruime ervaring op in het buitenland: hij doceerde onder meer in Indonesië, China, Tsjechië, België en Canada. Hij is Visiting professor of Family Law aan de University of Western Ontario, waar hij in de maand januari het vak Family law in Europe doceert.

Zijn praktische kennis put Kolkman uit zijn rol als raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en zijn werkzaamheden als adviseur bij Elan Notarissen te Steenwijk/Sneek.

Kolkman doceert in diverse (postacademische) opleidingstrajecten, zoals die van de rechterlijke macht (SSR) inzake het erfrecht, de advocatuur (vFAS) inzake het relatievermogensrecht, en het notariaat (Grotius) inzake Estate Planning.

Daarnaast zit hij in enkele besturen (zoals dat van de Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht), is hij hoofdredacteur van diverse tijdschriften en van de Praktijkhandboeken Familievermogensrecht, Registergoederenrecht, Boedelafwikkeling en Ondernemingsrecht. Hij is auteur in de Asser-serie (Asser 1: Personen- en familierecht, Kluwer) en in de serie Comparative Succession Law (Oxford University Press).

Laatst gewijzigd:25 oktober 2018 15:36

Contactgegevens

Harmoniegebouw

Kamer:
1323.02.90
Telefoon:
050 36 36143 (+31 50 363 6143)
050 36 35672 (secretariaat)