Skip to ContentSkip to Navigation
Practical matters How to find us prof. dr. ir. E. (Erik) van der Giessen

prof. dr. ir. E. (Erik) van der Giessen

Hoogleraar
Profielfoto van prof. dr. ir. E. (Erik) van der Giessen
Geen foto beschikbaar
Telefoon:
E-mail:
e.van.der.giessen rug.nl

Ik draag primair bij aan het onderwijs voor de opleiding Technische Natuurkunde, maar onderstaande vakken zijn ook toegankelijk voor andere Natuurkunde studenten, inclusief die van de TopMaster NanoScience.

 

  1. Vaste-stofmechanica (vakcode: NAVSM; 5 EC)
    Dit is een B.Sc. vak dat beoogt studenten met standaard achtergrond in klassieke mechanica te introduceren in de belangrijkste concepten die nodig zijn om (mechanisch)materiaalgedrag wiskundig te beschrijven. Hiermee vormt het de 'theoretische' tegenhanger van het vak Materiaalkunde. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: lineaire continuumtheorie; elastische materialen, inclusief elementaire deformatiemodi zoals buiging en torsie, maar ook vervormingen rondom scheuren; eindige-elementenmethode; kristalplasticiteit.
  2. Micromechanica van Materialen (vakcode: NAMICM; 5 EC)
    Dit is een M.Sc. vak dat voortbouwt op NAVSM en democratisch is opgezet, d.w.z. ieder jaar wordt een lijst met circa onderwerpen aangeboden, waaruit de studenten een keuze van vier of vijf onderwerpen maken. Ieder jaar is er een nog niet eerder behandeld, modern onderwerp bij.

 

Laatst gewijzigd:25 juni 2022 12:32