Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWaar vindt u onsB.C.M. (Benno) Haarman

B.C.M. Haarman

Psychiater / Onderzoeker / Hoofd behandelzaken Stemmings- en Angststoornissen
B.C.M. Haarman
Contact:
050 361 2367 (Secretariaat Onderzoek)
050 361 4547 (Secretariaat Opname Depressie)
E-mail:

Bartholomeus Cornelius Maria (Benno) Haarman (1978) is als onderzoeker werkzaam bij de Rijksuniversiteit Groningen en als psychiater en hoofd behandelzaken van de afdeling Stemmings- en Angststoornissen bij het Universitair Centrum Psychiatrie van het UMC Groningen. Voordat hij in dit ziekenhuis als psychiater ging werken (2012), volgde hij hier ook zijn specialisatie.

Van oktober 2008 tot maart 2017 voerde hij aan de rijksuniversiteit promotieonderzoek uit onder begeleiding van prof. dr. Willem Nolen, prof. dr. Hemmo Drexhage, dr. Rixt Riemersma-Van der Lek en dr. Huib Burger. De graad van doctor kreeg hij op 1 maart, cum laude.

Zijn onderzoek richt zich op de pathofysiologische mechanismen van de bipolaire stoornis met een nadruk op neuroinflammatie. Hij name deel in de MOODINFLAME-studie, waar hij de inclusie van het bipolaire cohort coördineerde, een gecombineerd positron emissie tomografie/magnetische resonantie beeldvorming onderzoek uitvoerde en monocyt genexpressie onderzocht.

Hij publiceerde onder andere de eerste neuroinflammatie positron emissie tomografie studie bij de bipolaire stoornis en over de associatie tussen monocyt genexpressie en specifieke psychiatrische symptomoatologie bij de bipolaire stoornis, waarbij hij gebruik maakte van een nieuwe benadering. Voor deze laatste publicatie ontving hij in 2013 de Samuel Gershon prijs van de International Society for Bipolar Disorders.

In 2006 studeerde Benno af aan de Universiteit Antwerpen in België. Zijn master-onderzoek over microvasculaire compressie van de N. cochleovesibularis voerde hij uit onder de begeleiding van prof. dr. Dirk de Ridder. Naast zijn geneeskunde-opleiding behaalde hij ook zijn lesbevoegdheid biologie.

Laatst gewijzigd:04 juli 2017 12:04

Contactgegevens

Universitair Centrum Psychiatrie, Ingang 32

Kamer:
5.11
Telefoon:
050 361 2367 (Secretariaat Onderzoek)
050 361 4547 (Secretariaat Opname Depressie)