Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Science Shops

Living Knowledge Conference komt naar Groningen

23 juni 2022

De wetenschapswinkels van de Rijksuniversiteit Groningen organiseren van 29 juni tot 1 juli de Living Knowledge Conferentie, een internationaal congres over de samenwerking tussen wetenschap en samenleving. Meer dan 275 gasten uit de hele wereld komen naar Groningen om ervaringen te delen, van elkaar te leren en nieuwe samenwerkingen op te zetten. De Groningse wetenschapswinkels stonden aan de wieg van het internationale Living Knowledge netwerk in 2000. In de afgelopen 22 jaar zijn er met ondersteuning van de EU veel nieuwe initiatieven ontstaan, die werden gedeeld op acht conferenties van Dublin tot Boedapest. Nu komt Living Knowledge voor het eerst naar Groningen.

De conferentie start met het uitlichten van een lokaal project voor de Stichting (On)gestoord, waarvoor RUG-student Wieke Steenbruggen onderzocht hoe belangrijk het was voor mensen met een psychiatrische achtergrond om tijdens de corona-crisis contact te kunnen houden. Verder staan er zo’n 150 bijdragen ingepland, van ultrakorte presentaties tot creatieve workshops en een speciale “Learning from mistakes” sessie.

Wetenschapswinkels slaan een brug tussen onderzoek en samenleving door maatschappelijke organisaties de kans te geven om studentonderzoek te laten uitvoeren. Deze Nederlandse uitvinding heeft navolging gekregen in tal van landen, vaak aangepast aan de plaatselijke omstandigheden. Maar of het nu Science Shop, Knowledge Co-op of Campus Engage heet, centraal staat telkens de samenwerking tussen onderzoekers en maatschappelijke partners, waardoor iedereen kan profiteren van alle vormen van kennis die er leven. Echte Living Knowledge dus.

De conferentie is volgeboekt, maar de plenaire sessies kunnen door iedereen online bijgewoond worden.

Laatst gewijzigd:23 juni 2022 13:18

Meer nieuws

 • 12 mei 2022

  KNAW benoemt twee hoogleraren RUG tot lid

  Maria Loi en Dirk Slotboom van de Faculteit Science and Engineering zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid.

 • 15 maart 2022

  Vici-beurzen voor drie RUG-onderzoekers

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan drie RUG-onderzoekers een Vici-financiering van maximaal 1.5 miljoen euro toegekend. Prof. dr. J.W. Romeijn, prof. dr. S. Hoekstra en prof. dr. K.I. Caputi kunnen hiermee...

 • 20 december 2021

  Bevlogen bekeerling predikt duurzaam ondernemen

  Duurzame ondernemers de hand reiken, daar is het Gjalt de Jong om te doen. Hij ziet de universiteit als regisseur van vernieuwing. Een onafhankelijke scheidsrechter die de omslag naar een circulaire economie kan versnellen. Daartoe moest hij eerst...