Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Science Shops

Living Knowledge Conference komt naar Groningen

23 juni 2022

De wetenschapswinkels van de Rijksuniversiteit Groningen organiseren van 29 juni tot 1 juli de Living Knowledge Conferentie, een internationaal congres over de samenwerking tussen wetenschap en samenleving. Meer dan 275 gasten uit de hele wereld komen naar Groningen om ervaringen te delen, van elkaar te leren en nieuwe samenwerkingen op te zetten. De Groningse wetenschapswinkels stonden aan de wieg van het internationale Living Knowledge netwerk in 2000. In de afgelopen 22 jaar zijn er met ondersteuning van de EU veel nieuwe initiatieven ontstaan, die werden gedeeld op acht conferenties van Dublin tot Boedapest. Nu komt Living Knowledge voor het eerst naar Groningen.

De conferentie start met het uitlichten van een lokaal project voor de Stichting (On)gestoord, waarvoor RUG-student Wieke Steenbruggen onderzocht hoe belangrijk het was voor mensen met een psychiatrische achtergrond om tijdens de corona-crisis contact te kunnen houden. Verder staan er zo’n 150 bijdragen ingepland, van ultrakorte presentaties tot creatieve workshops en een speciale “Learning from mistakes” sessie.

Wetenschapswinkels slaan een brug tussen onderzoek en samenleving door maatschappelijke organisaties de kans te geven om studentonderzoek te laten uitvoeren. Deze Nederlandse uitvinding heeft navolging gekregen in tal van landen, vaak aangepast aan de plaatselijke omstandigheden. Maar of het nu Science Shop, Knowledge Co-op of Campus Engage heet, centraal staat telkens de samenwerking tussen onderzoekers en maatschappelijke partners, waardoor iedereen kan profiteren van alle vormen van kennis die er leven. Echte Living Knowledge dus.

De conferentie is volgeboekt, maar de plenaire sessies kunnen door iedereen online bijgewoond worden.

Laatst gewijzigd:11 oktober 2022 15:34

Meer nieuws

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 13 oktober 2023

  Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie

  Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.

 • 12 september 2023

  Kunst in tijden van AI

  Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....