Living Knowledge Conference komt naar Groningen
De wetenschapswinkels van de Rijksuniversiteit Groningen organiseren van 29 juni tot 1 juli de Living Knowledge Conferentie, een internationaal congres over de samenwerking tussen wetenschap en samenleving. Meer dan 275 gasten uit de hele wereld komen naar Groningen om ervaringen te delen, van elkaar te leren en nieuwe samenwerkingen op te zetten. De Groningse wetenschapswinkels stonden aan de wieg van het internationale Living Knowledge netwerk in 2000. In de afgelopen 22 jaar zijn er met ondersteuning van de EU veel nieuwe initiatieven ontstaan, die werden gedeeld op acht conferenties van Dublin tot Boedapest. Nu komt Living Knowledge voor het eerst naar Groningen.
De conferentie start met het uitlichten van een lokaal project voor de Stichting (On)gestoord, waarvoor RUG-student Wieke Steenbruggen onderzocht hoe belangrijk het was voor mensen met een psychiatrische achtergrond om tijdens de corona-crisis contact te kunnen houden. Verder staan er zo’n 150 bijdragen ingepland, van ultrakorte presentaties tot creatieve workshops en een speciale “Learning from mistakes” sessie.
Wetenschapswinkels slaan een brug tussen onderzoek en samenleving door maatschappelijke organisaties de kans te geven om studentonderzoek te laten uitvoeren. Deze Nederlandse uitvinding heeft navolging gekregen in tal van landen, vaak aangepast aan de plaatselijke omstandigheden. Maar of het nu Science Shop, Knowledge Co-op of Campus Engage heet, centraal staat telkens de samenwerking tussen onderzoekers en maatschappelijke partners, waardoor iedereen kan profiteren van alle vormen van kennis die er leven. Echte Living Knowledge dus.
De conferentie is volgeboekt, maar de plenaire sessies kunnen door iedereen online bijgewoond worden.
Laatst gewijzigd: | 11 oktober 2022 15:34 |
Meer nieuws
-
28 maart 2023
Een sprong in het diepe: van onderzoek naar ondernemen
Wat kun je doen als je als onderzoeker je idee op de markt wilt brengen? Dat is een stap die voor onderzoekers vaak niet vanzelf komt. Bij de RUG zijn er daarom een aantal organisaties die daarbij kunnen helpen, waaronder VentureLab. Zo ontstond...
-
14 februari 2023
Lift naar de inclusieve werkvloer
Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...
-
15 december 2022
Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie
Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.