Letterenstudenten maken documentaire over energietransitie
Drie Letterenstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen hebben een documentaire gemaakt over de perspectieven op energietransitie in de regio Delfzijl. De documentaire is gemaakt in opdracht van het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) als onderdeel van een onderzoek naar energietransitie en klimaatverandering in de regio.
Career minor
De studenten Alejandro Soto Blanco, Enid Hoogenberg en Thomas Seelemann maakten de documentaire binnen de career minor. In deze faculteitsbrede minor maken studenten kennis met de arbeidsmarkt, werken ze aan professionele vaardigheden en praktische kennis en ontdekken ze hun eigen talenten. Als eindopdracht konden de studenten in multidisciplinaire projectgroepen aan de slag met een concrete vraag uit het werkveld. Zo ook deze vraag van het CBK, die via de Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie bij de RUG binnenkwam.
Breed perspectief op energietransitie
Alejandro, Enid en Thomas toerden rond in een elektrische auto en interviewden een uitgebreide selectie aan mensen voor hun documentaire: wethouder IJzebrand Rijzebol van de Gemeente Delfzijl, ingenieurs uit de haven, hoogleraar sociaaleconomische geschiedenis Marten Duijvendak, kunstenaars, inwoners uit de regio en een klimaat-kritische filosoof. Op deze manier verzamelden zij een breed palet aan meningen en perspectieven over de toekomst van energie in deze regio. CBK Groningen was zeer tevreden met dit onderzoek, als eerste verkenning van de energiethematiek in relatie tot de regio, de bewoners en andere betrokkenen. Het CBK is een verbinder tussen kunst, kunstenaars, publiek en samenleving; deze samenwerking met de Wetenschapswinkel is een mooi voorbeeld van hoe verschillende partijen in relatie tot een relevant thema kunnen samenwerken.
Bekijk hier de trailer van de documentaire terug.
Laatst gewijzigd: | 04 augustus 2021 15:07 |
Meer nieuws
-
14 februari 2023
Lift naar de inclusieve werkvloer
Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...
-
15 december 2022
Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie
Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.
-
05 december 2022
Frans J. Sijtsma nieuwe directeur Agricola School
Op voordracht van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is dr. Frans J. Sijtsma per 1 februari 2023 aangesteld als wetenschappelijk directeur van de Rudolf Agricola School for Sustainable Development. Het gaat om een...