Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Science Shops

BoekenLopers brengen wetenschap en publiek bij elkaar

29 november 2018

Vier studenten Neerlandistiek van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) presenteerden afgelopen zondag in het Kinderboekenhuis te Winsum hun zogenaamde BoekenLoper. Bezoekers kunnen op ontdekking door de collectie en onderweg meer leren over het verhaal achter historische kinderboeken. Harm Post, oud-directeur van Groningen Seaports en zelf ook kinderboekenschrijver, nam de eerste BoekenLoper over nationale zeehelden in ontvangst.

Onderzoek

De BoekenLopers zijn het resultaat van een samenwerking tussen de Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie van de RUG en het Kinderboekenhuis. De erfgoedinstelling vroeg zich af hoe ze hun collectie beter konden ontsluiten voor wetenschap en publiek. De studenten Yolanda Haan-Leinenga, Jonna Mager, Maaike Bakker en Jeltsje van der Mark gingen met dit vraagstuk aan de slag en schreven hun scriptie. Ook maakten zij een BoekenLoper als publieksproduct. De thema’s zijn: Zeehelden, nieuwe Nederlanders, meisjesboeken en Reynaard de Vos.

Laatst gewijzigd:16 augustus 2021 14:50

Meer nieuws

  • 28 maart 2023

    Een sprong in het diepe: van onderzoek naar ondernemen

    Wat kun je doen als je als onderzoeker je idee op de markt wilt brengen? Dat is een stap die voor onderzoekers vaak niet vanzelf komt. Bij de RUG zijn er daarom een aantal organisaties die daarbij kunnen helpen, waaronder VentureLab. Zo ontstond...

  • 14 februari 2023

    Lift naar de inclusieve werkvloer

    Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

  • 15 december 2022

    Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

    Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.