Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenWetenschapswinkelsBèta WetenschapswinkelHet WINDFARM perception project

Enquête onder bewoners

De basis van deze enquête werd geleverd door Eja Pedersen van de Universiteit van Göteborg. Aan deze enquête zijn vragen toegevoegd over de relatie tussen gezondheid en omgevingsfactoren, zoals de vraag of iemand een langdurige ziekte of chronische aandoening heeft, of dat de slaap door geluid verstoord wordt.

Deze enquête was gericht op de beleving van de woonomgeving. Zo werd bijvoorbeeld de vraag gesteld of iemand op een plek woont waar je tot rust komt en op krachten kan komen, of dat men vond dat de omgeving –ten goede of ten slechte- veranderd was.

Twee onderwerpen kregen extra aandacht: wegverkeer en windturbines. Bijvoorbeeld in hoeverre iemand beïnvloed wordt door windturbines in zijn woonomgeving. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen slagschaduwen binnen en buitenshuis, het geluid en de beweging van rotorbladen, trillingen en veranderd uitzicht.

Door de opzet van de enquête kunnen uit de antwoorden allerlei relaties afgeleid worden. Echter binnen deze relaties kan geen oorzaak en gevolg aangewezen worden.

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:43
printView this page in: English