Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Scholierenacademie Students Web classes

Theologie

Religie is één van de grootste drijvende krachten van de mensheid. Eén derde van de wereldbevolking is christen, een kwart moslim en de verwachting is dat beide religies in de komende decennia alleen nog maar verder zullen groeien. Daarom is kennis over het ontstaan van deze wereldgodsdiensten van groot belang. De opleiding Theologie is meer dan het bestuderen van de Bijbel: je bestudeert namelijk de relatie tussen religie, cultuur en samenleving. In Groningen staan vooral de sociale, culturele en politieke context centraal, waarin de literatuur is geschreven die ten grondslag ligt aan de godsdienst.

Theologie

Webklas

Deze webklas geeft je in vier weken een eerste indruk van wat je van de opleiding Theologie kunt verwachten. In de webklas komen verschillende, uiteenlopende onderwerpen aan bod, waardoor je erachter komt dat je binnen de opleiding Theologie het fenomeen religie vanuit veel verschillende invalshoeken benaderd. In de webklas komt een selectie van onderwerpen uit de bachelor aan bod: de Hebreeuwse taal en de Hebreeuwse bijbel, afgoderij binnen de Islam, je onderzoekt welke rol Theologie speelt in de moderne Westerse maatschappij, en je ontdekt hoe je vanuit een filosofische benadering kunt nadenken over leven na de dood.

Tijdens de webklas maak je dus kennis met verschillende thema's die behandeld worden tijdens de opleiding Theologie in Groningen, en ontdek je dat de studie veel meer omvat dan het bestuderen van de Bijbel alleen.

Wil je meer informatie over het programma, de toelatingseisen en de baanperspectieven? Neem dan een kijkje op de website van de opleiding!

Inschrijving gesloten

De inschrijving voor de webklassen (najaarsronde) is nu gesloten. Helaas is het technisch niet mogelijk om na sluiting nog deelnemers aan de webklas toe te voegen.

In het voorjaar start een nieuwe ronde waarvoor je je vanaf 29 januari 2024 weer kunt inschrijven.

Hou daarvoor deze site in de gaten.

Heb je vragen over de webklas? Bekijk dan de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar webklassen rug.nl.


Laatst gewijzigd:23 oktober 2023 10:00