Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Scholierenacademie Students Web classes

Nederlandse Taal en Cultuur

Weet jij waarom het ‘het’ deur en ‘de’ huis is? Dat het andersom hoort te zijn, weet je waarschijnlijk wel, maar waarom eigenlijk? Je beheerst een taal pas echt als je hem ook kunt uitleggen en dat is wat je gedurende de opleiding Nederlandse Taal en Cultuur gaat leren. Maar niet alleen dat, want de opleiding is breder dan je denkt: je bestudeert namelijk ook alle ins en outs van taalkunde, taalbeheersing, historische letterkunde en moderne letterkunde.

Nederlands
Nederlands

Webklas

Deze webklas is verdeeld over vier weken. Iedere week maak je kennis met een van de vier vakgebieden van de studie Nederlands. Zo krijg je een goed overzicht van hoe de studie in elkaar zit. In de eerste week ga je een supermarktsafari doen over taalbeheersing, dat is de wetenschap van talige communicatie. Week twee beslaat het vakgebied historische letterkunde, oftewel literatuur vanaf de middeleeuwen tot aan de verlichting. Je gaat je bezighouden met het kwaad door de eeuwen heen. In week drie ga je je verdiepen in de taalkunde, de structuur van het Nederlands. Je leert hoe kleine kinderen Nederlandse klanken aanleren. Tot slot gaat het in week 4 over de moderne letterkunde en bestudeer je hoe literaire prijzen werken.

Meer informatie over het programma, de toelatingseisen en baanperspectieven? Breng een bezoekje aan de website van de opleiding!

Inschrijven

De inschrijving voor de najaarsronde van de webklassen start op 25 september.

Heb je vragen over de webklas? Bekijk dan de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar webklassen rug.nl.

Laatst gewijzigd:03 april 2023 11:09