Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Scholierenacademie Students Web classes

Nederlandse Taal en Cultuur

Weet jij waarom het ‘het’ deur en ‘de’ huis is? Dat het andersom hoort te zijn, weet je waarschijnlijk wel, maar waarom eigenlijk? Je beheerst een taal pas echt als je hem ook kunt uitleggen en dat is wat je gedurende de opleiding Nederlandse Taal en Cultuur gaat leren. Maar niet alleen dat, want de opleiding is breder dan je denkt: je bestudeert namelijk ook alle ins en outs van taalkunde, taalbeheersing, historische letterkunde en moderne letterkunde.

Nederlands
Nederlands

Webklas

Tijdens de webklas kom je erachter dat de studie Nederlandse Taal en Cultuur niet alleen maar om zinsontleding en het lezen van boeken draait. De webklas is een perfecte afspiegeling van de opleiding, doordat alle niveaus van de Nederlandse taal aan bod komen. Je begint op microniveau door je in letterkunde te verdiepen. Vervolgens ga je één stapje verder: Taalkunde. Tenslotte komen twee toepassingen van de Nederlandse taal aan de orde, namelijk taalbeheersing en literatuur.

Meer informatie over het programma, de toelatingseisen en baanperspectieven? Breng een bezoekje aan de website van de opleiding!

Inschrijven

De inschrijving voor de extra ronde webklassen is gesloten. In het najaar start er weer een nieuwe ronde.

Heb je vragen over de webklas? Bekijk dan de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar webklassen rug.nl.

Laatst gewijzigd:06 april 2021 10:18