Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Scholierenacademie Students Web classes

Midden-Oostenstudies

Islamitische Staat, vluchtelingen, Israël en de Palestina: het Midden-Oosten is dagelijks in het nieuws. In Groningen legt de opleiding Midden-Oostenstudies de nadruk op actuele ontwikkelingen, waarbij vier thema’s centraal staan: geschiedenis, politiek, cultuur en religie. Deze opgedane kennis moet je natuurlijk wel kunnen vertolken: daarnaast leer je dan ook Modern Arabisch of Modern Hebreeuws!

Midden-Oostenstudies
Midden-Oostenstudies

Webklas

Begin 2011 brak een opstand uit tegen de Syrische president Bashar Al-Assad. Deze opstand mondde al snel uit in een verwoestende burgeroorlog met honderdduizenden doden als gevolg. Doordat de Islamitische Staat een groot deel van het land wist te veroveren, kreeg Europa te maken met een groot aantal vluchtelingen, én terreuraanslagen. Maar hoe is dit conflict in Syrië eigenlijk ontstaan? Wat is de achtergrond van de Islamitische Staat? En hoe kunnen we het succes van deze groepering verklaren? Door deze webklas te volgen ga je het conflict en in het bijzonder de rol van de Islamitische Staat beter te begrijpen.

Meer informatie over het programma, de toelatingseisen en baanperspectieven? Breng een bezoekje aan de website van de opleiding!

Inschrijven

De inschrijving voor de webklassen is geopend! Ga naar events.rug.nl/webklassen om je aan te melden. Inschrijven kan t/m 24 februari.

Heb je vragen over de webklas? Bekijk dan de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar webklassen rug.nl.

Laatst gewijzigd:31 januari 2020 10:00