Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Scholierenacademie Students Web classes

Midden-Oostenstudies

Islamitische Staat, vluchtelingen, Israël en de Palestina: het Midden-Oosten is dagelijks in het nieuws. In Groningen legt de opleiding Midden-Oostenstudies de nadruk op actuele ontwikkelingen, waarbij vier thema’s centraal staan: geschiedenis, politiek, cultuur en religie. Deze opgedane kennis moet je natuurlijk wel kunnen vertolken: daarnaast leer je dan ook Modern Arabisch of Modern Hebreeuws!

Midden-Oostenstudies
Midden-Oostenstudies

Webklas

In deze webklas staan dezelfde vier thema’s centraal: geschiedenis, politiek, cultuur en religie. Door middel van filmpjes, teksten en opdrachten kom je op een leuke en eenvoudige wijze in aanraking met de verschillende facetten van Midden-Oostenstudies. Als eerste ga je bezig met de geschiedenis van Israël en de conflicten met de Palestijnen. In de tweede week verschuift de focus naar religie: waarom zijn er zoveel verschillende interpretaties van de Koran? Vervolgens ga je kijken naar het politieke conflict in Syrië dat uitbrak in 2011. Hoe is dit conflict eigenlijk ontstaan? En hoe heeft dit conflict kunnen leiden tot de opkomst en enorme groei van IS? Als laatste schrijf je een kort essay over cultuur in Cairo. Door deze webklas te volgen krijg je een goed beeld van wat Midden-Oostenstudies jou kan bieden!

Meer informatie over het programma, de toelatingseisen en baanperspectieven? Breng een bezoekje aan de website van de opleiding!

Inschrijven

De inschrijving voor de extra ronde webklassen is gesloten. In het najaar start er weer een nieuwe ronde.

Heb je vragen over de webklas? Bekijk dan de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar webklassen rug.nl.

Laatst gewijzigd:06 april 2021 10:18