Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Scholierenacademie Students Web classes

Midden-Oostenstudies

Dagelijks komt het diverse, turbulente Midden-Oosten in het nieuws. Om daadwerkelijk te kunnen begrijpen wat er allemaal speelt, dien je vanuit verschillende invalshoeken naar de regio te kijken. Aan de hand van geschiedenis, religie, politiek en cultuur neemt deze webklas jou mee de diepte in en zul je erachter komen of Midden-Oostenstudies wat voor jou is.

Midden-Oostenstudies
Midden-Oostenstudies

Webklas

In deze webklas staan dezelfde vier thema’s centraal: geschiedenis, politiek, cultuur en religie. Door middel van filmpjes, teksten en opdrachten kom je op een leuke en eenvoudige wijze in aanraking met de verschillende facetten van Midden-Oostenstudies. Als eerste ga je bezig met de geschiedenis van Israël en de conflicten met de Palestijnen. In de tweede week verschuift de focus naar religie: waarom zijn er zoveel verschillende interpretaties van de Koran? Vervolgens ga je kijken naar het politieke conflict in Syrië dat uitbrak in 2011. Hoe is dit conflict eigenlijk ontstaan? En hoe heeft dit conflict kunnen leiden tot de opkomst en enorme groei van IS? Als laatste schrijf je een kort essay over cultuur in Cairo. Door deze webklas te volgen krijg je een goed beeld van wat Midden-Oostenstudies jou kan bieden!

Meer informatie over het programma, de toelatingseisen en baanperspectieven? Breng een bezoekje aan de website van de opleiding!

Inschrijving open

De inschrijving voor de webklassen staat nu open. Inschrijven kan tot maandag 26-02-2024 10.00 uur. Meld je hier aan.

Heb je vragen over de webklas? Bekijk dan de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar webklassen rug.nl.


Laatst gewijzigd:30 januari 2024 09:28