Skip to ContentSkip to Navigation
Society/businessScholierenacademieStudentsWeb classes

Farmacie

Gelukkig kunnen we tegenwoordig veel ziekten effectief behandelen met medicijnen, maar hoe worden medicijnen gemaakt, hoe werken ze en hoe kunnen ze verbeterd worden? Doordat tijdens de opleiding Farmacie scheikunde, biologie en geneeskunde samen komen, ben je als student Farmacie in staat dergelijke vragen te beantwoorden. Daarnaast leer je zowel patiënten als artsen adviseren over veilig en effectief gebruik van medicatie.

Farmacie
Farmacie

Webklas

Tijdens de webklas ga je je bezighouden met een geneesmiddel dat (bijna) iedereen kent: Aspirine. In de eerste drie weken leer je hoe Aspirine wordt gemaakt, hoe je de stof analyseert, hoe de stof werkt en wat de bijwerkingen zijn. Daarnaast verdiep je je in week vier in de farmacotherapie.

Meer informatie over het programma, de toelatingseisen en baanperspectieven? Breng een bezoekje aan de website van de opleiding!

Inschrijven

Tussen 1 oktober en 28 oktober kun je je weer inschrijven voor de nieuwe ronde webklassen, die loopt van 4 november t/m 1 december 2019. Schrijf je nu in!

Heb je vragen over de webklas? Bekijk dan de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar webklassen@rug.nl.

Laatst gewijzigd:03 oktober 2019 15:07