Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenCentrum voor Informatie TechnologieResearch and Innovation SupportDienstenData managementDatafaciliteiten

Unishare

Wat is Unishare

Met Unishare komt de Rijksuniversiteit Groningen tegemoet aan de wens om bestanden met gevoelige informatie op een veilige manier te delen met collega's binnen en buiten de RUG. De bestanden worden opgeslagen op de servers van de Rijksuniversiteit Groningen en er wordt gebruik gemaakt van een gesigneerd certificaat om privacy en veiligheid te waarborgen. Via een webbrowser zijn uw bestanden altijd en overal beschikbaar en kunt u anderen machtigen en toegang geven tot deze bestanden.

U heeft:

  • 250 GB opslagruimte bij de RUG, 100 GB voor gasten
  • uitgebreide en overzichtelijke webinterface
  • versiebeheer
  • de mogelijkheid om verwijderde bestanden terug te halen


U kunt:

  • veilig bestanden delen met collega's binnen en buiten de RUG
  • accounts uitdelen aan derden

Hoe kunt u Unishare gebruiken


U logt in met uw P-nummer of RUG e-mailadres en bijbehorend wachtwoord.

Let op! Een document kunt u alleen bewerken vanaf uw pc en niet vanaf de Unishare drive zelf. Unishare werkt op basis van webdav. Dit protocol is alleen geschikt om bestanden te kopiëren kan geen bestanden openhouden.
Werkwijze: Sleep het te bewerken bestand eerst naar uw Bureaublad, bewerk het vervolgens, sla het op en sleep het terug naar de Unishare drive.

Toegang voor externe collega's

Het is mogelijk om bestanden te delen met collega's buiten de Rijksuniversiteit Groningen. U kunt zelf gast accounts aanmaken en verstrekken.

Raadpleeg de handleiding voor het gebruik van Unishare. U kunt deze handleiding ook doorsturen naar uw gasten.

Laatst gewijzigd:11 oktober 2018 14:38
printView this page in: English