Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Center for Information Technology News

Terugblik event 'Maak werk van 5G'

02 november 2021

5Groningen vierde afgelopen maand haar vijfjarige jubileum met een business event en een publieksdag met een weekend vol demo's, workshops en lezingen.

Vijf jaar geleden is het programma voor 5G-internet van start gegaan waarin non-profitorganisaties samen ondernemers en experts onderzoeken hoe 5G nieuwe innovaties kan versnellen en creëren.

Demo autonome systemen
Demo autonome systemen

Tijdens het 5G-jubileumweekend op 1 en 2 oktober toonden partners van 5Groningen en deelnemende mkb-bedrijven de nieuwste technische snufjes en toepassingen met 5G zoals zelfrijdend vervoer, virtual reality, robots en drones. Vanuit de RUG was Matteo Marcantoni (Intelligente Systemen, Faculty of Science and Engineering) aanwezig met een stand waarin een demo werd gegeven met autonome systemen. Het gaat hier om een pilot waarin met drones en 5G-technologie voorraadtellingen worden gedaan in een magazijn.

Juridische aspecten cameratoezicht op straat
Juridische aspecten cameratoezicht op straat

Universitair docent IT-recht Gerard Ritsema van Eck verzorgde een goedbezochte kennissessie over de juridische aspecten van het gebruik van cameratoezicht op straat. Dit deed hij aan de hand van de 5G-usecase die is uitgevoerd bij de Gemeente Oldambt in samenwerking met de Faculteit Rechten van de Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:02 november 2021 16:55

Meer nieuws

 • 10 juni 2024

  Om een wolkenkrabber heen zwermen

  In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

 • 24 mei 2024

  Lustrum 410 in beeld

  Lustrum 410 in beeld: Een fotoverslag van het lustrum 2024

 • 21 mei 2024

  Uitslag universitaire verkiezingen 2024

  De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!