Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Center for Information Technology News

Terugblik event 'Maak werk van 5G'

02 november 2021

5Groningen vierde afgelopen maand haar vijfjarige jubileum met een business event en een publieksdag met een weekend vol demo's, workshops en lezingen.

Vijf jaar geleden is het programma voor 5G-internet van start gegaan waarin non-profitorganisaties samen ondernemers en experts onderzoeken hoe 5G nieuwe innovaties kan versnellen en creëren.

Demo autonome systemen
Demo autonome systemen

Tijdens het 5G-jubileumweekend op 1 en 2 oktober toonden partners van 5Groningen en deelnemende mkb-bedrijven de nieuwste technische snufjes en toepassingen met 5G zoals zelfrijdend vervoer, virtual reality, robots en drones. Vanuit de RUG was Matteo Marcantoni (Intelligente Systemen, Faculty of Science and Engineering) aanwezig met een stand waarin een demo werd gegeven met autonome systemen. Het gaat hier om een pilot waarin met drones en 5G-technologie voorraadtellingen worden gedaan in een magazijn.

Juridische aspecten cameratoezicht op straat
Juridische aspecten cameratoezicht op straat

Universitair docent IT-recht Gerard Ritsema van Eck verzorgde een goedbezochte kennissessie over de juridische aspecten van het gebruik van cameratoezicht op straat. Dit deed hij aan de hand van de 5G-usecase die is uitgevoerd bij de Gemeente Oldambt in samenwerking met de Faculteit Rechten van de Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:02 november 2021 16:55

Meer nieuws

 • 21 september 2022

  CvB trots op nationale aandacht Feringa’s ‘Alledaagse Moleculen’

  Afgelopen week overhandigden Ben Feringa en Anouk Lubbe het eerste exemplaar van hun boek Alledaagse Moleculen aan minister Robbert Dijkgraaf. Het College van Bestuur is bijzonder trots op dit initiatief, dat landelijk aandacht kreeg. Het CvB is er...

 • 04 juli 2022

  Onderzoek naar de toerist als Antarctisch ambassadeur

  Dr. Annette Scheepstra van het Arctisch Centrum van de RUG, onderdeel van de Faculteit der Letteren, gaat onderzoek doen naar toerisme op Antarctica en de toerist als Antarctisch ambassadeur. Zij krijgt hiervoor financiële steun van 1 miljoen euro...

 • 12 mei 2022

  KNAW benoemt twee hoogleraren RUG tot lid

  Maria Loi en Dirk Slotboom van de Faculteit Science and Engineering zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid.