Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Center for Information Technology News

Studenten leren virtueel pleiten met PleitVRij

02 juli 2021
Virtueel pleiten
Virtueel pleiten

Team Visualisatie van het CIT heeft een VR-omgeving ontwikkeld waarin rechtenstudenten elkaar 'live' in een virtuele rechtbank kunnen ontmoeten. Op deze manier oefenen studenten al enkele jaren op een realistische manier het pleiten en leren ze van elkaar. Na studenten van de RUG en de Vrije Universiteit Amsterdam zijn in juni 2021 ook 800 studenten van de Universiteit Utrecht aangehaakt.

Het project is een succes: zowel docenten als studenten vinden het een meerwaarde voor het onderwijs. Daarom zijn er plannen om het project op te gaan schalen.

Laatst gewijzigd:12 juli 2021 17:37

Meer nieuws

 • 21 september 2022

  CvB trots op nationale aandacht Feringa’s ‘Alledaagse Moleculen’

  Afgelopen week overhandigden Ben Feringa en Anouk Lubbe het eerste exemplaar van hun boek Alledaagse Moleculen aan minister Robbert Dijkgraaf. Het College van Bestuur is bijzonder trots op dit initiatief, dat landelijk aandacht kreeg. Het CvB is er...

 • 04 juli 2022

  Onderzoek naar de toerist als Antarctisch ambassadeur

  Dr. Annette Scheepstra van het Arctisch Centrum van de RUG, onderdeel van de Faculteit der Letteren, gaat onderzoek doen naar toerisme op Antarctica en de toerist als Antarctisch ambassadeur. Zij krijgt hiervoor financiële steun van 1 miljoen euro...

 • 12 mei 2022

  KNAW benoemt twee hoogleraren RUG tot lid

  Maria Loi en Dirk Slotboom van de Faculteit Science and Engineering zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid.