Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Center for Information Technology News

Studenten leren virtueel pleiten met PleitVRij

02 juli 2021
Virtueel pleiten
Virtueel pleiten

Team Visualisatie van het CIT heeft een VR-omgeving ontwikkeld waarin rechtenstudenten elkaar 'live' in een virtuele rechtbank kunnen ontmoeten. Op deze manier oefenen studenten al enkele jaren op een realistische manier het pleiten en leren ze van elkaar. Na studenten van de RUG en de Vrije Universiteit Amsterdam zijn in juni 2021 ook 800 studenten van de Universiteit Utrecht aangehaakt.

Het project is een succes: zowel docenten als studenten vinden het een meerwaarde voor het onderwijs. Daarom zijn er plannen om het project op te gaan schalen.

Laatst gewijzigd:12 juli 2021 17:37

Meer nieuws

 • 12 mei 2022

  KNAW benoemt twee hoogleraren RUG tot lid

  Maria Loi en Dirk Slotboom van de Faculteit Science and Engineering zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid.

 • 15 maart 2022

  Vici-beurzen voor drie RUG-onderzoekers

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan drie RUG-onderzoekers een Vici-financiering van maximaal 1.5 miljoen euro toegekend. Prof. dr. J.W. Romeijn, prof. dr. S. Hoekstra en prof. dr. K.I. Caputi kunnen hiermee...

 • 20 december 2021

  Bevlogen bekeerling predikt duurzaam ondernemen

  Duurzame ondernemers de hand reiken, daar is het Gjalt de Jong om te doen. Hij ziet de universiteit als regisseur van vernieuwing. Een onafhankelijke scheidsrechter die de omslag naar een circulaire economie kan versnellen. Daartoe moest hij eerst...