Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenCentrum voor Informatie TechnologieNieuws

RUG lid van iRODS-consortium

31 januari 2018
RUG lid van iRODS
RUG lid van iRODS

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is sinds kort aangesloten bij het iRODS-consortium, een wereldwijd netwerk van onderzoeksinstituten, technologiebedrijven en universiteiten waar kennis over datamanagementtechnologie wordt uitgewisseld.

Veilig
iRODS (integrated Rule Oriented Data System) is een technologie voor het managen van onderzoeksdata en moet een oplossing bieden voor problemen op het gebied van onderzoeksgegevensbeheer waar onderzoekers tegenaan lopen.
De datamanagementsoftware van iRODS koppelt ongestructureerde data aan metadata. Voor onderzoekers die met grote hoeveelheden data over langere tijd werken, is dit een goede manier om hun data veilig te documenteren en op te slaan.

Wereldwijd beschikbaar
iRODs is open source software; de broncode is beschikbaar voor iedereen die het wil gebruiken om een eigen applicatie te maken. Het lidmaatschap van iRODS moet een data-infrastructuur opleveren waar onderzoekers hun gegevens veilig en compliant kunnen beheren, delen en opslaan. Om dit te bereiken, werkt een team van specialisten van het Centrum van Informatie Technologie (CIT) van de RUG nauw samen met het iRODS-consortium.

Meer informatie over het lidmaatschap van de RUG van iRODS

Laatst gewijzigd:12 februari 2018 12:59
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...