Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenCentrum voor Informatie TechnologieNieuws

RUG lid van iRODS-consortium

31 januari 2018
RUG lid van iRODS
RUG lid van iRODS

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is sinds kort aangesloten bij het iRODS-consortium, een wereldwijd netwerk van onderzoeksinstituten, technologiebedrijven en universiteiten waar kennis over datamanagementtechnologie wordt uitgewisseld.

Veilig
iRODS (integrated Rule Oriented Data System) is een technologie voor het managen van onderzoeksdata en moet een oplossing bieden voor problemen op het gebied van onderzoeksgegevensbeheer waar onderzoekers tegenaan lopen.
De datamanagementsoftware van iRODS koppelt ongestructureerde data aan metadata. Voor onderzoekers die met grote hoeveelheden data over langere tijd werken, is dit een goede manier om hun data veilig te documenteren en op te slaan.

Wereldwijd beschikbaar
iRODs is open source software; de broncode is beschikbaar voor iedereen die het wil gebruiken om een eigen applicatie te maken. Het lidmaatschap van iRODS moet een data-infrastructuur opleveren waar onderzoekers hun gegevens veilig en compliant kunnen beheren, delen en opslaan. Om dit te bereiken, werkt een team van specialisten van het Centrum van Informatie Technologie (CIT) van de RUG nauw samen met het iRODS-consortium.

Meer informatie over het lidmaatschap van de RUG van iRODS

Laatst gewijzigd:12 februari 2018 12:59
printView this page in: English

Meer nieuws